21.7.15

Γεννηματά: Η περιπέτεια του Grexit δεν έχει τελειώσει...

ÁÈÇÍÁ-ÓõíÜíôçóç ôïõ ÐñïÝäñïõ ôçò Äçìïêñáôßáò Ðñïêüðç Ðáõëüðïõëïõ, ìå ôçí ðñüåäñï  ôïõ ÐÁÓÏÊ, Öþöç ÃåííçìáôÜ.(Eurokinissi-ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ )
Zήτησε νέο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών...
Τις ανησυχίες της για την εκτίμηση ότι η περιπέτεια του Grexit δεν έχει τελειώσει και η Ελλάδα θα τη βρει μπροστά της, μετέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η...
κυρια Γεννηματά σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός πήρε διπλή εντολή από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, αφενός να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση και αφετέρου να κλείσει τη συμφωνία.

Παράλληλα, υπογράμμισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ξεκινήσει συνομιλίες με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη χάραξη ενός οδικού χάρτη για τις ενέργειες που θα ακολουθηθούν από εδώ και στο εξής ώστε να διασφαλιστεί η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και να βρεθεί διέξοδος από την κρίση.

Από την πλευρά του ο  Παυλόπουλος δεσμεύτηκε να μεταβιβάσει στον κ. Τσίπρα το αίτημά της, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών συγκαλείται μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Πάντως, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι το κεκτημένο από την προηγούμενη συνάντηση λειτουργεί ως βάση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλος επανέλαβε την πάγια άποψή του πως μια έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφική και ότι ο ίδιος θα θωρακίσει αυτό το κακτημένο εντός του συνταγματικού πλαισίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: