16.7.15

Μετά το Eurogroup, αποφασίζει η ΕΚΤ για τον ELA...

Μετά το Eurogroup αποφασίζει η ΕΚΤ για τον ELAΤην απόφαση της τηλεδιάσκεψης στο Eurogroup 11 πμ για το ελληνικό ζήτημα περιμένει η ΕΚΤ για να αποφασίσει για τη στρόφιγγα της ρευστότητας .

Στο... επίκεντρο της συνεδρίασης θα είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότηση-γέφυρα της Ελλάδας καθώς λήγουν τα ομόλογα της ΕΚΤ τη Δευτέρα, προκειμένου να εγκρίνει το σχέδιο που παρέδωσε το Euro Working Group για δάνειο-γέφυρα ύψους 7 δισ. ευρώ, με χρήση του EFSM και να αρχίσουν οι συνομιλίες για το τρίτο πακέτο «διάσωσης».

Μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας από την ελληνική βουλή η ΕΚΤ και άλλες κυβερνήσεις στην ευρωζώνη η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να διοχετεύσει περισσότερα κεφάλαια έκτακτης ανάγκης που θα βοηθήσουν τις ελληνικές τράπεζες σταδιακά να ανοίξουν, αναφέρει το Bloomberg.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει στη Φρανκφούρτη αργότερα, την Πέμπτη και το κοινοβούλιο της Γερμανίας θα ψηφίσει την Παρασκευή για το αν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις «διάσωσης» της Ελλάδας για κάλυψη δανείων ώστε να μπορεί να πληρώσει τις συντάξεις και τους μισθούς.

Αν δεν υπάρξει πράσινο φως από το Eurogroup δύσκολα ο Ντράγκι θα δώσει λεφτά στις τράπεζες με την παροχή ELA, ενώ η Wall Street Journal κρατά επιφυλάξεις για "χαλάρωση" της ΕΚΤ παρά τη δεινή κατάσταση ασφυξίας στην Ελλάδα.

Η κάνουλα της ρευστότητας έχει γίνει το εκβιαστικό όπλο των δανειστών κι από αυτήν κρίνεται η κατάσταση νε την αργία στις τράπεζες και τα capital control.

Δεν υπάρχουν σχόλια: