8.7.15

Αυτή είναι η ελληνική αίτηση στον ESM...



 Δείτε το κείμενο...
Διαβάστε ολόκληρη την Ελληνικη αίτηση για 3ετες δάνειο στο ESM, με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Συγκεκριμένα...
αναφέρεται ότι η Ελλάδα «καλωσορίζει την ευκαιρία να διερευνηθεί η δυνατότητα λήψης μέτρων προκειμένου το χρέος προς τους θεσμούς να καταστεί βιώσιμο σε μακροπρόθεσμη βάση».

Στην επιστολή για τριετές μνημόνιο η Ελλάδα δεσμεύεται για φορολογικά μέτρα και παρεμβάσεις στις συντάξεις από την επόμενη εβδομάδα.

Στην επιστολή συγκεκριμένη αναφορά σε μέτρα δεν υπάρχει. Όμως φαίνεται πως ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται στις μεταβολές των συντελεστών του ΦΠΑ, στην αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και στην αναπροσαμογή των συντελεστών υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης ενώ φαίνεται ότι θα επισπευστεί η διαδικασία και τις αλλαγές στο καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Επισημαίνει πως αύριο Πέμπτη 9 Ιουλίου θα υποβληθούν λεπτομερώς οι προτάσεις για ένα περιεκτικό και συγκεκριμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων το οποίο θα δοθεί προς αξιολόγηση στους τρεις θεσμούς και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Eurogroup.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: