9.7.15

Βάιντμαν: Δεν πρέπει να αυξηθεί ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες..

Βάιντμαν: Δεν πρέπει να αυξηθεί ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες
Oι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν την εντολή να προστατεύουν την φερεγγυότητα τραπεζών, ή κυβερνήσεων...
Ο πρόεδρος της Deutsche Bundesbank δήλωσε σήμερα ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν την εντολή να προστατεύουν την φερεγγυότητα τραπεζών, ή κυβερνήσεων, και... τόνισε ότι η παροχή έκτακτης ρευστότητας δεν πρέπει να αυξηθεί ακόμα για την Ελλάδα, μετέδωσε το αμερικανικό κανάλι CNBC.



«Τις τελευταίες μέρες, ο ρόλος της ΕΚΤ στη μοίρα της Ελλάδας έχει γεννήσει μία έντονη αντιπαράθεση», ανέφερε ο πρόεδρος της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας σημειώνοντας ότι η μέχρι τώρα στάση της ελληνικής κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί έντονες επικρίσεις ως μη αξιόπιστος διαπραγματευτής. Κατά συνέπεια, ο τραπεζίτης πιστεύει ότι ο ELA μπορεί να αυξηθεί μόνο μετά από την επίτευξη συμφωνίας.

«Κατά την άποψή μου, οι κεντρικές τράπεζες, παρόλο που έχουν τα μέσα, δεν έχουν την εντολή να προστατεύουν την φερεγγυότητα τραπεζών και κυβερνήσεων», υπογράμμισε ο Βάιντμαν προσθέτοντας ότι, παρά τις τεχνικές δυσκολίες, οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να δείξουν ότι υπάρχουν και όρια.

«Οι αμφιβολίες για τη φερεγγυότητα των τραπεζών στην Ελλάδα είναι εύλογες και αυξάνονται καθημερινά. Πρέπει να γίνει απολύτως ξεκάθαρο ότι η ευθύνη για περαιτέρω εξελίξεις στην Ελλάδα και για τυχόν αποφάσεις μεταφοράς οικονομικών πόρων ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και στις χώρες που της παρέχουν βοήθεια, όχι στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ», κατέληξε ο πρόεδρος της  Bundesbank.

Δεν υπάρχουν σχόλια: