10.7.15

"Eίμαστε ευλόγως αισιόδοξοι για τις πιθανότητες μίας συμφωνίας"...

...λέει ο Μακρόν...
Σταθερά προσανατολισμένη η Γαλλία στη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και στην αποφυγή ενός Grexit. 

Ο υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε...
κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ στη Μαδρίτη, ότι η Αθήνα σημείωσε σημαντική πρόοδο τις τελευταίες ημέρες, προσθέτοντας πως «είμαστε ευλόγως αισιόδοξοι για τις πιθανότητες μίας συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και στους πιστωτές της». 

AP Photo/Jacques Brinon
«Στο πλαίσιο αυτό, είναι προφανές πως α στοιχεία για μια αναδιάρθρωση του χρέους θα τεθούν... Πρέπει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση... Η πεποίθησή μου είναι πως, αν πάμε προς το Grexit, θα έχουμε ένα 'μαζικό κούρεμα'», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως «θα υποστούμε τότε τις απώλειες» μίας  διαγραφής του χρέους που θα επιβάρυνε τους Ευρωπαίους πιστωτές.

Έκανε λόγο για «οικονομικές συνέπειες» σε περίπτωση Grexit, ακόμη κι αν «οι άμεσοι οικονομικοί κίνδυνοι είναι περιορισμένοι». Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται, πρόσθεσε, η συζήτηση θα αφορά δύο επιλογές: «Μείωση του χρέους ab initio" ή "αναδιάταξη των πληρωμών του χρέους», επιμένοντας στο γεγονός πως για τη Γαλλία το "κούρεμα" δεν φαίνεται δυνατό. 

«Κανείς δεν έχει μιλήσει για κούρεμα αλλά πιστεύω πως είναι σημαντικό το θέμα του χρέους να αποτελέσει μέρος της συζήτησης, υπογράμμισε.

«Η ελληνική κρίση είναι το σύμπτωμα ενός προβλήματος που είναι πολύ πιο βαθύ... Δεν έχουμε δημιουργήσει τους μηχανισμούς αλληλεγγύης που θα πρέπει να συνοδεύουν μία νομισματική ζώνη», παραδέχθηκε, καταλήγοντας ο Γάλλος υπουργός...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: