29.7.15

Ληστεία, εν μέσω capital controls, στη Θεσσαλονίκη...

Περιπολικό της Ελληνικής ΑστυνομίαςΗ πρώτη ληστεία μετά το κλείσιμο των τραπεζών έγινε πριν από λίγα λεπτά στη Θεσσαλονίκη!
Κι ενώ η αστυνομία καταδείκνυε...
με τις ανακοινώσεις της ότι έχουν αυξηθεί διαρρήξεις και ληστείες σε σπίτια και καταστήματα και οι τράπεζες έχοντας τοποθετήσει πόρτες ασφαλείας έμοιαζαν να έχουν... «ησυχάσει» από τους επίδοξους ληστές, ένας μόνος του, όπως φαίνεται, κατάφερε να γίνει ο πρώτος ληστής των «capital control» στη συμπρωτεύουσα.

Όπως έγινε γνωστό, στις 10 η ώρα ο άγνωστος δράστης μπήκε στο κατάστημα της Alpha Bank, που βρίσκεται στη διασταύρωση της οδού Μαρτίου με τη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, ως πελάτης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίμενε υπομονετικά στην ουρά για λίγο και αφού κατόπτευσε τον χώρο κι ένιωσε ότι ελέγχει την κατάσταση, τράβηξε όπλο, ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία και παρά τις πόρτες ασφαλείας, όπου θα μπορούσε να έχει εγκλωβιστεί, άγνωστο υπό ποιες ακριβώς συνθήκες, κατάφερε να βγει και να διαφύγει στα γύρω στενά... πεζός!

Ο συναγερμός χτύπησε καθώς έφευγε κι επιτόπου έσπευσαν σε ελάχιστα λεπτά άνδρες των ομάδων Ζ και ΔΙΑΣ. Αστυνομικοί «χτενίζουν» αυτή την ώρα την περιοχή, ωστόσο προς το παρόν δεν τον έχουν εντοπίσει.

Στο μεταξύ, η τράπεζα έχει κλείσει και γίνεται καταμέτρηση των χρημάτων που λείπουν για να διαπιστωθεί πόση ήταν η... «ανάληψη» που έκανε ο ληστής του «capital control», όπως θα καταγραφεί στα ποινικά χρονικά, καθώς φαίνεται.

Άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης παίρνουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και αναζητούν στοιχεία καμερών και συστημάτων καταγραφής εικόνας τόσο από την τράπεζα όσο και από γύρω περιοχές για να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι ακριβώς απέναντι από το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Alpha Bank υπάρχει περιστρεφόμενη κάμερα «ελέγχου κυκλοφορίας» της Άμεσης Δράσης που πάντως φαίνεται ότι δεν... είδε τη ληστεία την ώρα που γινόταν.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: