14.7.15

Σταθάκης: Για λίγους μήνες ακόμα τα capital controls...

Σταθάκης: Για λίγους μήνες ακόμα τα capital controls Για «λίγους μήνες ακόμα» θα διατηρηθούν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στις τράπεζες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας,  Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Και απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει...
κούρεμα στις καταθέσεις. 

Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού τόνισε ότι «οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν όταν θα λάβουν νέα έκτακτη ρευστότητα από την ΕΚΤ, δηλαδή μόλις τα κοινοβούλια στην Ελλάδα, τη Γερμανία και αλλού ψηφίσουν τη νέα συμφωνία» και εκτίμησε πως «οι έλεγχοι στη ροή κεφαλαίων και τις αναλήψεις θα παραμείνουν σε ισχύ για λίγους μήνες ακόμα, γιατί τα capital controls είναι σύνθετο θέμα». 

Ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει «κούρεμα» καταθέσεων, με δεδομένο ότι το νέο πρόγραμμα στήριξης προβλέπει έως 25 δισεκ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών ιδρυμάτων.

«Η Ελλάδα θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση-γέφυρα ύψους 6 έως 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για να εξυπηρετήσει τις οφειλές της», δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης. 

Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ακόμη ότι η τελική συμφωνία για το νέο πρόγραμμα διάσωσης θα ψηφιστεί μέσα στις επόμενες 30 έως 40 ημέρες, ενώ δήλωσε βέβαιος πως τα πρώτα μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους εταίρους θα περάσουν από τη Βουλή την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό «πιθανόν μετά την ψήφο στη Βουλή αύριο το βράδυ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: