9.7.15

Bloomberg: Έτοιμη να πατήσει την "σκανδάλη" η Μέρκελ...

Έτοιμη να πατήσει την «σκανδάλη» η Μέρκελ - Κεντρική ΕικόναΤην ημέρα που η Ελλάδα θα πρέπει να παραδώσει ένα λεπτομερές οικονομικό πακέτο μέτρων πείθοντας τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι αξίζει να...
την κρατήσουν στο ευρώ, το Bloomberg, παρουσιάζει το ενδεχόμενο και την περίπτωση να οδηγηθεί η Ελλάδα στον γκρεμό με ευθύνη της Μέρκελ.

Το Bloomberg, αναφέρει πως τα δεδομένα είναι απτά και συγκεκριμένα: αν η Ελλάδα δεν καταφέρει ούτε και αυτή τη φορά να προχωρήσει σε μια συμφωνία, τότε δεν θα έχει θέση στο ευρώ – θα αναγκαστεί να φύγει, να τυπώσει παράλληλο νόμισμα και να μάθει να λειτουργεί έξω από την ομπρέλα της ΕΕ.

Σύμφωνα με δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους, η Άνγκελα Μέρκελ έχει αποφασίσει πλέον πως αν τα σχέδια που παρουσιάσει η Ελλάδα δεν είναι αξιόπιστα, τότε δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για να την σώσει. Βοήθεια ή ειδική μεταχείριση δεν μπορεί να περιμένει η Ελλάδα ούτε και από την Λαγκάρντ που με τη σειρά της, το βράδυ της Τετάρτης, απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Η πίεση προς την Ελλάδα εντείνεται και από τις αγορές που αρχίζουν να πείθονται πως οποιαδήποτε κακή εξέλιξη με την Ελλάδα δεν θα επηρεάσει τις άλλες χώρες. Την ίδια στιγμή, παράγοντες της ΕΚΤ λένε σε όλους τους τόνους ότι αν δεν υπάρχει συμφωνία, η έκτακτη παροχή ρευστότητα θα σταματήσει αυτομάτως.

Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται πίεση και στο εσωτερικό, αναφέρει το άρθρο, καθώς μια συμφωνία με σκληρούς όρους θα σημάνει ότι θα πρέπει να συνθηκολογήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: