11.7.15

Bloomberg: Η Ελλάδα αναμετράται με τους πιστωτές...

bbg
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έχει ένα Σαββατοκύριακο πολιτικής μάχης στις Βρυξέλλες αφότου κέρδισε τη στήριξη του ελληνικού κοινοβουλίου, ώστε να διαπραγματευτεί μια συμφωνία που θα κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, γράφει το Bloomberg.
Ο...
πρωθυπουργός κέρδισε μεγάλη στήριξη για το «πακέτο» περικοπών δαπανών, εξοικονόμησης συντάξεων και αυξήσεις φόρων με πλειοψηφία 251 βουλευτών από τους 300, εξασφαλίζοντας τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Παρότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δείχνει πως η κυβέρνηση πηγαίνει στις Βρυξέλλες με μεγάλη στήριξη για να διαπραγματευτεί μια συμφωνία, είχε κόστος για τον Τσίπρα. Πολλοί βουλευτές του συνασπισμού του αρνήθηκαν να στηρίξουν το σχέδιο με κάποιους να καταγγέλουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας που προβλέπει. Ο Τσίπρας δήλωσε μετά την ψηφοφορία πως προτεραιότητά του είναι να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές με επίτευξη συμφωνίας.

Παρότι ο Τσίπρας μπορεί να επικαλεστεί τη στήριξη της Βουλής, ορισμένοι από τους ευρωπαίους εταίρους του μπορεί να θέλουν περισσότερα για να πειστούν για την ελληνική πρόταση. Η Γερμανία αναμένεται να εκφράσει την αντίθεσή της, γράφει το Bloomberg επικαλούμενο δύο ευρωπαίους αξιωματούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: