19.7.15

Ένα νόμισμα δεν μπορεί να είναι θρησκεία...

Λεουτσάκος: Ένα νόμισμα δεν μπορεί να είναι θρησκεία 
...λέει ο Λεουτσάκος. Και ξεκαθαρίζει, πως, θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο που θα έρθει σε ψήφιση την Τετάρτη...
Ένα νόμισμα δεν μπορεί να είναι θρησκεία, τόνισε ο Στάθης Λεουτσάκος, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο που θα έρθει σε ψήφιση την Τετάρτη, τονίζοντας παράλληλα ότι...
η κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει σε δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή ότι δεν βλέπει διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε πως "και στην εκλογική μάχη, και στην κυβέρνηση όσοι μας χαρακτήριζαν βαρίδια και ακραίους εμείς στηρίξαμε και βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή. Κάθε ρήξη, κάθε διασπαση έχει αρνητικό πρόσημο", ενώ σημείωσε ότι "η κυβέρνηση βρέθηκε σε ομηρία. Ήθελαν να την καθυποτάξουν και να στείλουν μήνυμα στους λαούς ότι οι αυτοκράτορες είναι αυτοί".

Και συνέχισε όσον αφορά τους δανειστές: "Το 2012 φόρτωναν αεροπλάνα με χαρτονομίσματα και έστελναν στην Ελλάδα. Δεν έκλεισαν τότε τις τράπεζες, τώρα τις έκλεισαν παρανόμως για να εκβιάσουν. Ο λαός με κλειστές τράπεζες έδωσε 62% "όχι" με όλο τα συστημικά media απέναντι. Μιλάμε για οικονομικούς δολοφόνους, τα δικά μας ελείμματα είναι πλεονάσματα στη Γερμανία, κλείνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και στηρίζεται η γερμανική παραγωγή".

Θα υπερασπιστούμε τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ για να ανοίξουμε άλλους δρόμους τόνισε και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να καταργήσει τα μνημόνια. "Σχέδια, ιδέες, σκέψεις, προτάσεις κατατίθενατι στη συλλογική συζήτηση πολλά χρόνια τώρα. Αυτό που προσπαθούμε είναι να συμβάλουμε στη συλλογική και προγραμματική δράση του κόμματος για να φέρουμε το κόμμα σε μεγαλύτερη αντιστοιχία να εκφράσει τη βύληση του ελληνικού λαιού" συνέχισε.

"Ο πρωθυπουργός βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, όμως λύση δεν είναι να πούμε ότι εκβιαστήκαμε και ψηφίζουμε" είπε για τη συμφωνία και συμπλήρωσε: "Οι εκβιασμοι θα είναι διαρκείς, μια κυβέρνσηη μπορεί να εκβιάζεται, ένας λαός δεν μπορεί να εκβιάζεται διαρκώς. Ο Σόιμπλε θέλει μια Ελλάδα νεοαποικία".

Για την ευρωζώνη: "Στην Ελλάδα πρέπει να γίνει μια συζήτηση και να συμφωνήσουμε αν η ευρωζώνη και οι κανόνες και οι συνθήκες είναι βατές και ταιριάζουμν με τη χώρα μας. Αν υπάρχουν σύμμαχοι ή μόνο αυτοί που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία. Μια χώρα χωρίς υποδομές δεν διαφέρει σε τίποτα από μια χώρα που είναι σε καθεστώς αποικίας. Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουμε να εξετάσουμε τη στάση μας και να βρούμε δρόμους. Πολύ γρήγορα πρέπει να απεγκλωβιστούμε από αυτές τις πολιτικές που μας επιβάλλουν. Τις εναλλακτικές θα τις καταθέσουμε στα συλλογικά όργανατου κόμματος και οφείλουμε να κάνουμε μια επανεκτίμηση συνολική και σαν χώρα και σαν κυβέρνηση και σαν ΣΥΡΙΖΑ εάν υπάρχουν προυποθέσεις εντός ευρωζώνης να αντιμετωπίσουμε τα προβλήαματα. Εγώ δεν πιστέυω ότι υπάρχουν".

Ο κ. Λεουτσάκος συνέχισε στον ίδιο επιθετικό ρυθμό λέγοντας πως "ο Σόιμπλε θέλει την Ελλάδα αποικία που θα κινείται με βιωτικό επίπεδο Ινδίας και Κίνας. Δεν έχουμε σχέση με αυτό. Είμαστε αντίθετοι για τη μετάλλαξη της Ευρώπης σε μια γερμανική Ευρώπη. Δεν έχει τύχη αυτή η Ευρώπη.

Η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο και πέντε σε νεό μνημόνιο. Υπάρχουν εναλλακτικές που θα καταθέσω στα συλλογικά όργανα. Η πρώτη επιλογή είναι να κρατηθεί ο λαός και η χώρα όρθια και να μη γίνουμε αποικία. Θα χρειαστούμε και τέταρτο και πέμπτο μνημόνιο. Δεν είναι λύση. Δεν έπρεπε να μπούμε στην ευρωζώνη. Στα δέκα χρόνια παραμονής μας είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Μας οδήγησαν με το πιστόλι στο κρόταφο για το μνημόνιο" είπε και πρόσθεσε: "πρέπει να συζητήσουμε τις εναλλακτικές μας. Είναι 2-3, τις γνωρίζω, τις έχω καταθέσει στο εσωτερικό του κόμματος. Ένα νόμισμα δεν μπορεί να αποκτά στοιχεία θεϊκά. Εχουμε μετατρέψει σε θρησκεία ένα νόμισμα. Δεν αποτελεί θρησκεία, ούτε δόγμα ένα νόμισμα. Πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα".

Σε ερώτηση γιατί αυτό δεν το ειπώθηκε προεκλογικά από την κυβέρνηση, απάντησε: «Υπήρχε καθυστέρηση. Από την επομένη της εκλογής έπρεπε να προχωρήσουμε σε δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος. Πιστεύω στον δημόσιο έλεγχο για να μπορεί μια κυβέρνηση να προσανατολίσει το τραπεζικό σύστημα. Υπό δημόσιο έλεγχο θα μπορούσαν να ελέγξουν τις εκροές κεφαλαίων. Χωρίς επιχειρήσεις και εργαζόμενους η χώρα δεν έχει τύχη».

Σε ερώτηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου την Τετάρτη: «θα ημουν ασυνεπής με την ιστορική μου διαδρομή εαν ψήφιζα τέτοιοιυς νόμους ακόμα και αν ψηφιστούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βρίσκονται στη μάχη για να τους καταργήσουν στην πράξη. Κατανοώντας την κυβέρνηση στη δύσκολη φάση που βρέθηκε, η στάση μου θα είναι καθαρή, δεν αποτελεί λύση να βυθίζουμε τη χώρα στην ύφεση».

Αν ο Τσίπρας πάει στον Πρόεδρο Δημοκρατίας για εκλογές: «Η κυβέρνηση δεν πρέπει αν πέσει, να αναπροσαρμόσει την πολιτική της. Εχει την ευκαιρία να το κάνει και να το κάνουμε όλοι μαζί και γρήγορα».

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: