23.7.15

Το βράδυ θα 'ναι δύσκολο...

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑΜάχη με την φωτιά, στα Ψαχνά της Εύβοιας.
Δεν κινδυνεύει ο οικισμός Μακρυκάπα...
«Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι πριν 2 ώρες» δηλώνει στο ΑΠΕ ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, κ. Ψαθάς, για την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της φωτιάς.
Σύμφωνα με...

τον δήμαρχο «η ένταση του ανέμου έχει μειωθεί - και σε συνδυασμό με τη μάχη που δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, από το έδαφος και από τον αέρα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση, και τουλάχιστον δεν κινδυνεύουν οικισμοί».

Όπως σημειώνει ο Ψαθάς, πριν δύο ώρες περίπου σήμανε συναγερμός, καθώς η φωτιά είχε κυριολεκτικά αγκαλιάσει τον οικισμό Μακρυκάπα. «Υπήρξε πανικός και ήμασταν προετοιμασμένοι να εκκενώσουμε τον οικισμό. Η φωτιά όμως την τελευταία στιγμή άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς το δάσος και έτσι δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί ο οικισμός» λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ ο δήμαρχος.

Αυτή τη στιγμή, η φωτιά διατηρεί ένα μεγάλο μέτωπο σε πυκνό πευκοδάσος στον οικισμό Μακρυκάπα, χωρίς όμως να κινδυνεύει ο οικισμός.. Ωστόσο, αν συνεχιστούν οι ισχυροί ανέμοι, το βράδυ θα είναι δύσκολο. 

Ήδη στην περιοχή έχουν μεταφερθεί 30 πυροσβεστικά οχήματα με 60 πυροσβέστες, όπως επίσης και ομάδες από τμήματα πεζοπόρων που έχουν μεταφερθεί από την Αττική και την Κεντρική Ελλάδα. Στην περιοχή βρίσκονται επίσης 10 αεροπλάνα και ελικόπτερα. Από πλευράς αυτοδιοίκησης, έχουν συγκεντρωθεί μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων όπως επίσης και υδροφόρες οι οποίες έχουν φτάσει από διάφορα σημεία της Εύβοιας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: