4.7.15

Ψήφος με καλό καιρό...


Χωρίς διόδια το Σαββατοκύριακο, εκπτώσεις σε τρένα, ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκά εισιτήρια...

Με καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα πραγματοποιηθεί η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την Κυριακή. 

Οσοι εκλογείς μετακινηθούν σε...

νησιά ,προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, θα έχουν με το μέρος τους τον καιρό καθώς οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές, με την θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω άνοδο. 

Λίγοι μόνο πρόσκαιροι όμβροι αναμένονται στα ηπειρωτικά τμήματα και στα βόρεια ορεινά, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ. Στην Αττική, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.


Παρόμοιο το σκηνικό και το Σάββατο, με καλό και ζεστό καιρό, λίγα μελτέμια και σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.


Χωρίς διόδια το Σαββατοκύριακο, εκπτώσεις σε τρένα, ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκά εισιτήρια


Με καθυστερήσεις και αλλαγές δρομολογίων (ανά μία ώρα) πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις με τα ΚΤΕΛ εξαιτίας του capital control, ενώ όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν με το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς θα έχουν έκπτωση έως και 25%.


Εκπτωση 50% μέχρι τις 6 Ιουλίου συμφωνήθηκε και στα εισιτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 


Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα μεταφοράς της Αττικής (μετρό, ηλεκτρικό & λεωφορεία) η κίνηση των επιβατών γίνεται δωρεάν μέχρι τις 6 Ιουλίου.


Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ψηφοφόρων το υπουργείο υποδομών συμφώνησε με τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων να καταργηθούν το Σαββατοκύριακο τα τέλη των διοδίων, τόσο στις εθνικές οδούς όσο και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και την Αττική Οδό.


Ειδική έκπτωση στους εκλογικούς αντιπροσώπους, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και τους εκλογείς αποδέχτηκαν να χορηγήσουν και οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις. 


Το ύψος της έκπτωσης που παρέχεται, είναι διαφορετικό για κάθε εταιρεία και κυμαίνεται από 20% έως 50%.


Στην πρόσκληση έχουν ανταποκριθεί οι επιχειρήσεις: «Αιγαίον Πέλαγος», «Blue Star», «Dοdekanisos Seaways», «Hellenic Seaways», «Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού», «Κοινοπραξία Πορθμείων Σαλαμίνος», «Lane Sea Lines» και «Superfast Ferries».

Δεν υπάρχουν σχόλια: