17.7.15

Οι κινήσεις του Βαγγέλη για την επόμενη μέρα...

Την κατάσταση που επικρατεί στην πολιτική σκηνή αλλά και στο εσωτερικό της ΝΔ, όπου έχουν ξεκινήσει ήδη οι γκρίνιες για...
την στάση του κόμματος στην ψηφοφορία αλλά και την στήριξη στην κυβέρνηση έως ότου να υπογραφεί η συμφωνία αναμένεται να συζητήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τους πρωτοκλασάτους βουλευτές τις επόμενες ημέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη ζητήσει να δει την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Νίκο Δένδια, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, τον Μάκη Βορίδη και άλλους βουλευτές. Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να γίνει ένα είδος «πολιτικού μασάζ» από τους πρωτοκλασάτους στους υπόλοιπους βουλευτές που εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για την πορεία του κόμματος μετά την ψηφοφορία.

Στον πρόεδρο της ΝΔ έχουν φτάσει μηνύματα κυρίως από βουλευτές της επαρχίας ότι είναι αδύνατον να εμφανίζονται στους ψηφοφόρους τους έχοντας ψηφίσει το μνημόνιο της αριστεράς, όπως το χαρακτηρίζουν, όταν οι συνάδελφοί τους του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ψηφίσει την συμφωνία που έφερε στη βουλή το ίδιο τους το κόμμα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που γνωρίζει πολύ καλά την ψυχολογία των βουλευτών του κόμματος θα προσπαθήσει τις επόμενες ημέρες μέσω δηλώσεων και συνεντεύξεων να δώσει το στίγμα των επόμενων ημερών για το κόμμα. Η ΝΔ θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι να έρθει η συμφωνία αλλά τα μέτρα θα περάσουν υποχρεωτικά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και όχι με τις ψήφους της ΝΔ. Αυτή η στρατηγική της ηγεσίας της ΝΔ δίνει ένα ισχυρό άλλοθι στους γαλάζιους βουλευτές που εμφανίζονται πλέον ως εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, κάτι που δεν έπραξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη δεν θα εμφανιστούν διατεθειμένοι να ψηφίσουν μέτρα που θα πλήττουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι.

Στις συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ θα συζητηθεί και η επόμενη ημέρα του κόμματος με τον πρόεδρο της ΝΔ να έχει πάγια θέση ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες θα πρέπει να παγώσουν έως ότου επανέλθει η οικονομία σε φυσιολογικά επίπεδα. Ωστόσο από κάποια στρατόπεδα δελφίνων εκφράζεται η άποψη ότι οι διαδικασίες πρέπει να ανοίξουν στο τέλος του καλοκαιριού ώστε η ΝΔ να προλάβει το ενδεχόμενο εκλογών με τον νέο της αρχηγό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: