22.7.15

Ήσυχος: Υπάρχει και ζωή εκτός ευρωζώνης...

Ήσυχος: Υπάρχει και ζωή εκτός ευρωζώνηςΗ Αριστερή Πλατφόρμα δεν θα κάνει κόμμα...

NEA ANAΡΤΗΣΗ

«Υπάρχει ζωή και χωρίς το ευρώ» λέει ο Κώστας Ήσυχος που απομακρύνθηκε από τη θέση του υπουργού λόγω καταψήφισης της συμφωνίας.

Μιλώντας στην "Εφημερίδα των Συντακτών" αναφέρει ότι θα διατηρήσει την ίδια στάση και...
στο μέλλον για μέτρα που θα βρίσκονται στον αντίποδα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αρνείται ότι τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας θα κάνουν κόμμα.

Υπογραμμίζει ότι: «Ο οδικός χάρτης που προβλέπεται από το Μνημόνιο όχι απλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αλλά εκτιμώ ότι σημαντικά τμήματα της κοινωνίας θα το αντιπαλέψουν όπως έχουν πράξει τα τελευταία πέντε χρόνια».

Ο κ. Ήσυχος επισημαίνει πως: «Το θέμα δεν είναι να διαπιστώσουμε τον εκβιασμό αλλά να αναλύσουμε γιατί φτάσαμε στον εκβιασμό και τι περιθώρια υπήρχαν για να τον αποφύγουμε έστω και την τελευταία στιγμή. Αυτή η συζήτηση δεν έχει λάβει χώρα σε κανένα από τα όργανα του κόμματος αλλά και στα υπουργικά συμβούλια που συμμετείχαν. Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν. Όπως προανέφερα, όχι ένα αλλά και άλλα εναλλακτικά σχέδια δεν είχαν ληφθεί υπόψη, ώστε να γνωστοποιηθούν με την έννοια της πρόθεσης αλλά και της αποφασιστικότητας στις διαπραγματεύσεις προς τους δανειστές, όταν οι ίδιοι είχαν εκπονήσει εναλλακτικά σχέδια προς όφελός τους. Δεν είναι υποχρέωση κάποιων μελών ή κάποιας ομάδας του κόμματος να έχει το δικό της εναλλακτικό σχέδιο. Αυτό ήταν και είναι υποχρεωτικό τόσο για το κόμμα με βάση τις τελευταίες συνεδριακές αποφάσεις του (καμία θυσία για το ευρώ) όσο και για την κυβέρνηση».

«Είμαι από αυτούς που επικαλούνται ότι υπάρχει ζωή εκτός ευρωζώνης. Μια συντεταγμένη πορεία καλά προετοιμασμένη με ένα σχέδιο πολλαπλών επιπέδων (γεωπολιτικές αλλαγές, ενεργειακός πλουραλισμός, οικονομικές συμφωνίες ενός και εκτός Ευρώπης, κυρίως με BRICS κ.λπ.) αποτελούν τον πυρήνα μιας τέτοιας συντεταγμένης πορείας που πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε η χώρα να βρει οξυγόνο εκτός ευρωζώνης. Αυτή η ανάλυση χρειάζεται να γίνει εντός ΣΥΡΙΖΑ μέσα από όλα τα βουλευόμενα όργανά του, προκειμένου να αναπτυχθεί μια δυναμική ουσιαστικής ρήξης με το σύνολο των μνημονιακών πολιτικών που δεν θα λαμβάνουν τέλος έως την τελική αποικιοποίηση της Ελλάδας», λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: