21.7.15

Στον εισαγγελέα ο Μιχελογιαννάκης, για το... λόμπι της δραχμής...

Στον εισαγγελέα ο Μιχελογιαννάκης για το... λόμπι της δραχμής
Στον εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο μετέβη ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης όπου και κατέθεσε υπόμνημα με το οποίο αιτείται «να διερευνηθεί τυχόν σχέση των λόμπι της δραχμής, του χρηματιστηρίου και του...
ρώσικου χρήματος, με πρακτικές και μεθοδεύσεις οι οποίες αποσκοπούν στο να ρίξουν την Κυβέρνηση Τσίπρα».

Ακολουθεί το υπόμνημα που κατέθεσε:

«Την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 έστειλα ανοιχτή επιστολή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μέσα από την οποία ζητούσα να διερευνηθούν:

α) το λόμπι της δραχμής,

β) το λόμπι του  χρηματιστηρίου,

3) το λόμπι του ρώσικου χρήματος και η τυχόν σχέση τους με πρακτικές και μεθοδεύσεις οι οποίες αποσκοπούν στο  να ρίξουν την Κυβέρνηση Τσίπρα.

Σήμερα με τον παρόν υπόμνημα, σας καταθέτω συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία σας παρακαλώ πολύ να διερευνήσετε μιας και πιστεύω ότι μια ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης θα έχει ανεξέλεγκτες δυσμενείς επιπτώσεις στο ελληνικό λαό τον οποίο  υπηρετώ ως Βουλευτής.

Από την έξοδο από το ευρώ, θα ωφεληθούν :

Επιχειρηματίες με καταθέσεις και περιουσία στο εξωτερικό, οι οποίοι σε μια πιθανή αλλαγή νομίσματος θα ωφεληθούν. Για  παράδειγμα, κάτι που αξίζει 1 ευρώ, όλοι αυτοί θα το αγοράζουν με 20 λεπτά.

Ιδιοκτήτες εξαγωγικών εταιριών οι οποίοι κερδίζουν, είτε διατηρήσουν σταθερές τις τιμές τους σε ξένο νόμισμα, καθώς ωφελούνται από την αλλαγή της αγοραστικής δύναμης, είτε ελαττώσουν τις τιμές τους σε ξένο νόμισμα, καθώς αποκτούν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Αμερικάνικα κεφάλαια που δάνειζαν παλαιότερα με επιτόκιο 15% και το πλεονέκτημα αυτό το έχασαν με ευρωζώνη, θα οργιάσουν.

Αμερικάνικα κεφάλαια, επίσης θα οργιάζουν αγοράζοντας τον ενεργειακό μας πλούτο.

Τα σκληρά κράτη της Ευρώπης επίσης θα ωφεληθούν τόσο με την αγορά της περιουσίας μας όσο και με το να δουλεύουμε για αυτούς με ελάχιστα χρήματα.

Εισαγωγικές εταιρίες ενεργειακών αγαθών της Ελλάδος που εκμεταλλεύονται το 5% ΑΕΠ, με μια υποτίμηση  της δραχμής, θα διπλασιαστεί το κόστος των αγαθών που παρέχουν.

Εταιρίες οι οποίες λόγω του ότι το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας είναι στο 11% θα οργιάσουν.

Εταιρίες τουρισμού.

Κλάδοι ακτοπλοΐας.

Κλάδοι Κατασκευαστικών υλικών.

Κλάδοι φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Εφοπλιστές.

Όλοι οι παραπάνω θα έχουν τεράστια κέρδη και θα αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές τόσο την ελληνική περιουσία, όσο και τον φυσικό μας πλούτο στο 1/5 περίπου της αξίας τους.  

Όλες οι παραπάνω κατηγορίες, θα εκμεταλλευτούν μια υποτίμηση 50 έως 70%, έναν υπερπληθωρισμό που ρίχνει την αγοραστική δύναμη, μια νομισματική αστάθεια που δημιουργεί ακριβό κόστος χρήματος και μια κατάρρευση της περιουσίας μας στο εσωτερικό.

Σας παρακαλώ πάρα πολύ να ελέγξετε όλες τις παραπάνω κατηγορίες και την πιθανόν χρησιμοποίηση θεμιτών και αθέμιτων μέσων και παρεμβάσεων, ώστε να επέλθει η ρήξη της κυβέρνησης μας και άρα, η ελληνική καταστροφή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: