1.7.15

Μανώλης Γλέζος: Ο λαός να στείλει εκεί που πρέπει όσους παραπληροφορούν....

... και δημιουργούν πανικό. 
To ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του «Στο Κόκκινο»...
Έχουμε μια ταυτοποίηση της ιστορίας με τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός ξαναβρίσκει τον εαυτό του ταυτισμένος με την παράδοση, την ιστορία, την ιδεολογία της αντίστασης.

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο ξεκίνησαν οι... δανειστές και οι υποστηρικτές τους μια ολόκληρη εκστρατεία, επιστρατεύουν τα πάντα, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, να τον εκβιάσουν, με τα ψέματα, με την παραπληροφόρηση, επιχειρούν να δημιουργήσουν φόβο, πανικό, μεταθέτουν σε άλλα θέματα το πρόβλημα, μιλούν για χρεοκοπία και δεν μιλούν ποτέ για λιτότητα.
Θα αποφασίζει ο λαός ή θα αποφασίζουν οι λίγοι; Αυτό είναι το πρόβλημα. Πώς γίνεται η προσφυγή στη γνώμη του ελληνικού λαού να είναι αντιδημοκρατικός κανόνας; Η προσφυγή στη βούληση του ελληνικού λαού είναι πραξικόπημα;

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Θα το αποδείξει ο λαός στην ψήφο του στο δημοψήφισμα, καταψηφίζοντας την πρόταση των δανειστών.

Ο λαός θα στείλει εκεί που πρέπει όσους προσπαθούν να παραπληροφορήσουν και να δημιουργήσουν πανικό. Το τραπεζικό σύστημα, λένε, μένει δήθεν απροστάτευτο. Δεν άκουσα τις ίδιες φωνές όταν ο λαός πεινούσε και εξακολουθεί να πεινάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: