14.7.15

Μεικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια...

Μεικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήριαΜεικτές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, ενώ τα χρηματιστήρια της Κίνας έκαναν μια παύση από το τριήμερο ανοδικό σερί, καθώς πολλοί επενδυτές δεν φαίνεται να πείστηκαν από...
τα νέα μέτρα που καλείται να εφαρμόσει τώρα η ελληνική κυβέρνηση.



Ο ευρύτερος MSCI εκτός Ιαπωνίας είχε άνοδο 0,1%, υποχωρώντας από τα υψηλά επίπεδα που έφτασε νωρίτερα, λόγω της πτώσης των κινεζικών μετοχών.

Ο δείκτης Shanghai composite υποχώρησε 0,6%, ενώ ο CSI300 με τις μεγαλύτερες εταιρείες της Σανγκάης και ο Shenzhen υποχώρησαν 0,9%. Οι κινεζικές μετοχές είχαν πτώση 0,9% μετά από τρεις ημέρες ανόδου που οφειλόταν στις αναπτερωμένες ελπίδες των επενδυτών ότι η πρόσφατη σταθεροποίηση του Πεκίνου ήταν σε θέση να ανακόψει μια μαζική διόρθωση. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η πρόσφατη αντίδραση ήταν τεχνική» αναφέρει η Alicia Garcia Herrero, της Natixis. Πολλές χρηματιστηριακές αγοράζουν μετοχές για να στηρίξουν την αγορά, στο πλαίσιο των τελευταίων παρεμβάσεων που επέβαλε το Πεκίνο, συμπλήρωσε η ίδια. Στη Σαγκάη, 795 μετοχές παραμένουν εκτός διαπραγμάτευσης σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο για δεύτερη ημέρα (+1,6%) και έφτασε σε υψηλά μιας εβδομάδας. Το γεν υποχώρησε στα 123,72 δολάρια, σε χαμηλό 12 ημερών. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ξεκινά σήμερα μια διήμερη συνεδρίαση, προκειμένου να ανακοινώσει αύριο Τετάρτη αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει, ωστόσο η πλειοψηφία των αναλυτών δεν αναμένουν κάποια αλλαγή.

πηγη  newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια: