24.7.15

Ήμασταν έτοιμοι να βάλουμε τέλος στα μνημόνια...

...λέει ο Μεϊμαράκης...
Υπό το βλέμμα των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης «άνοιξε» τις εργασίες της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ στον απόηχο της...
απόφασης να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος έως την Άνοιξη του 2016.
Στην ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλη την ιστορική ηγεσία του κόμματος σημειώνοντας ότι «41 χρόνια μετά, η ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ παραμένει επίκαιρη» και η ΝΔ «είναι η παράταξη των απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών».

«Η παρακαταθήκη που μας άφησε ο Κ. Καραμανλής είναι ο οδηγός μας», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφερόμενος στη συμφωνία με τους δανειστές είπε «Εμείς δεν ψηφίζουμε τα μέτρα, αλλά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», αφού «Αυτές τις μέρες εξαρτάται εάν η χώρα θα προχωρήσει θετικά τα επόμενα χρόνια».

Παράλληλα δήλωσε ότι «Το επόμενο διάστημα έρχονται κρίσιμα γεγονότα και καταιγιστικές εξελίξεις» για αυτό «Χρειάζεται πολιτική συνεννόηση».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Σαμαρά είπε ότι «δεν ήταν μια μονοκομματική, αυτοδύναμη κυβέρνηση, για να χαράξει τη δική της πολιτική» αλλά μια συγκυβέρνηση, που έβαλε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον.

«Ξέραμε ότι έξω από τη Βουλή ήταν χιλιάδες αγανακτισμένοι», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά «Συνεννοηθήκαμε με αιώνιους αντιπάλους για το καλό της χώρας... Τα μνημόνια ήταν η αναγκαία πολιτική... Η Ελλάδα δεν έχει άλλη ευκαιρία... Η σύγκρουση με τη λογική κοστίζει».

«Δεν επιτρέπεται στους πολίτες να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν... Έχουν ευθύνη... Είχαμε απομακρύνει ενδεχόμενο Grexit και χρεοκοπίας, και το έφεραν τόσο κοντά όσο ποτέ», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ καταλήγοντας: «Να αθροίσουμε δυνάμεις. Όλοι οι λογικοί άνθρωποι, ανεξάρτητα από την ψήφο τους, να έρθουν στη ΝΔ».

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε ότι «μέσα σε έξι μήνες γκρέμισε τη χώρα» άσκησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. 

«Τους έξι μήνες που πέρασαν γύρισαν τη χώρα στα πιο βαθιά της κρίσης, ξαναζωντάνεψαν τους κινδύνους που είχαμε περάσει με την προηγούμενη κυβέρνηση (..) Ήμασταν έτοιμοι να βάλουμε τέλος στα μνημόνια και τώρα ετοιμάζονται για το τρίτο μνημόνιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε πως αν χρειαστεί το κόμμα του θα βοηθήσει την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν, αλλά ξεκαθάρισε πως αυτοί κάνουν τη διαπραγμάτευση και πως τα μέτρα που έρχονται φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να μην προκαλεί τη Ν.Δ., η οποία όπως είπε, «θα σταθεί όρθια εκεί που έχουμε σοβαρές διαφωνίες και έξω και μέσα στη Βουλή». Εμείς στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας δεν ψηφίζουμε μέτρα και δεν στηρίζουμε κυβέρνηση, ξεκαθάρισε.

 left.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: