22.7.15

«Με ανακοινώσεις δεν βουλώνουν οι μαύρες τρύπες στον προϋπολογισμό»...

ÐáñïõóéÜóç óôá ÌÌÅ ôïõ ÊÝíôñïõ Ôýðïõ ãéá ôï äçìïøÞöéóìá óôï ÆÜððåéï ÌÝãáñï ôï ÓÜââáôï 4 Éïõëßïõ 2015. Ôï ÊÝíôñï Ôýðïõ ëåéôïõñãåß áðü ôçí ÐáñáóêåõÞ 3 Éïõëßïõ Ýùò êáé ôçí ÊõñéáêÞ 5 Éïõëßïõ ãéá ôçí åîõðçñÝôçóç ôùí áíáãêþí êáé ôçí äéåõêüëõíóç ôïõ Ýñãïõ ôùí ÅëëÞíùí êáé îÝíùí åêðñïóþðùí ôùí ÌÌÅ êáèþò êáé ôùí áíôáðïêñéôþí ÎÝíïõ Ôýðïõ óôçí ÅëëÜäá ðïõ èá êáëýøïõí ôï äçìïøÞöéóìá. Ç ðáñïõóßáóç Ýãéíå áðü ôïí Ãåíéêü ÃñáììáôÝá ÅíçìÝñùóçò êáé Åðéêïéíùíßáò ÅëåõèÝñéï ÊñÝôóïò êáé ôïí õðïõñãü Åðéêñáôåßò Íßêï ÐáððÜ.
(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
Συνεχίζεται η κόντρα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης με τη ΝΔ...
Διαμάχη μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και της Γραμματείας Πολιτικής Τεκμηρίωσης της ΝΔ, ξέσπασε με αφορμή το κλείσιμο από την κυβέρνηση Γραφείων Τύπου του Εξωτερικού και κατηγορίες από την...
πλευρά της κυβέρνησης για "μαύρες τρύπες" που βρήκαν στον προυπολογισμό.

«Με ανακοινώσεις δεν βουλώνουν οι μαύρες τρύπες στον προϋπολογισμό», τονίζει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στηλιτεύοντας την επιμονή της ΝΔ «σε μια στείρα ανταλλαγή πυρών μέσω ανακοινώσεων» και τονίζει ότι «ο Έλληνας φορολογούμενος ενδιαφέρεται για τη μαύρη τρύπα των 14 εκ. Ευρώ, την οποία με πολύ κόπο προσπαθούν να δικαιολογήσουν, χωρίς να την αρνούνται».

Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε, υπό τον τίτλο: «Με ανακοινώσεις δεν βουλώνουν οι μαύρες τρύπες στον προϋπολογισμό», η ΓΓΕΕ σημειώνει ότι οι ανακοινώσεις από πλευράς της σταματούν εδώ και υπογραμμίζει ότι το επόμενο βήμα είναι τα νομοσχέδια που θα δοθούν τις επόμενες μέρες στη διαβούλευση, σημειώνοντας ότι «οι απαντήσεις της κυβέρνησης στις συκοφαντίες δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι παρά μόνο το έργο της και η προσφορά της προς τον πολίτη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΕΕ:

«Η Γραμματεία Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ επιμένει σε μια στείρα ανταλλαγή πυρών μέσω ανακοινώσεων. Τελευταία πράξη τα δήθεν «ψέμματα» της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ποιον νομίζει ακριβώς η ΝΔ ότι ενδιαφέρουν οι μικροπολιτικές κόντρες; Πώς νομίζει ότι μπορεί να κρύψει τη διαφθορά και την κακοδιοίκηση την οποία για χρόνια εξέθρεψε;

Ο έλληνας φορολογούμενος ενδιαφέρεται για τη μαύρη τρύπα των 14 εκ. Ευρώ, την οποία με πολύ κόπο προσπαθούν να δικαιολογήσουν, χωρίς να την αρνούνται. Ενδιαφέρεται επίσης εάν επιτέλεσε το έργο της η ΓΓΕΕ. Δηλαδή να κάνει τα μέγιστα ώστε να αλλάξει η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και να διευθετηθούν οι οφειλές προς το δημόσιο των Μέσων Ενημέρωσης, δύο υψίστης σημασίας στρατηγικοί τομείς στους οποίους οι περασμένες κυβερνήσεις απέτυχαν παταγωδώς, είτε από ανικανότητα είτε από πρόθεση.

Οι ανακοινώσεις από πλευράς ΓΓΕΕ σταματούν εδώ. Το επόμενο βήμα μας είναι τα νομοσχέδια που θα δοθούν τις επόμενες μέρες στη διαβούλευση και τα οποία ελπίζουμε ότι θα γίνουν η αφετηρία για έναν επικοδομητικό διάλογο με φορείς και πολίτες. Οι απαντήσεις της κυβέρνησης στις συκοφαντίες δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι παρά μόνο το έργο της και η προσφορά της προς τον πολίτη".

Η ανταλλαγή ανακοινώσεων ξεκίνησε όταν η Γραμματεία Πολιτικής Τεκμηρίωσης της ΝΔ κατήγγειλε την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ότι «με αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργού Επικρατείας κ. Ν. Παππά, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 17 Ιουλίου, αναστέλλεται η λειτουργία δέκα γραφείων Τύπου εξωτερικού: Βαρσοβία, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Κοπεγχάγη, Οτάβα, Σαγκάη, Σίδνεϋ, Χάγη από την 1η Οκτωβρίου 2015 και Ελσίνκι από την 1η Αυγούστου 2015. Παράλληλα, επιστρέφει ο αποσπασμένος στη Φρανκφούρτη σύμβουλος επικοινωνίας». Παράλληλα κατήγγειλε η ΝΔ στις 15 και στις 16 Ιουλίου, προκηρύχθηκαν 36 θέσεις εξωτερικού και μάλιστα με ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα πέντε θερινών ημερών. Από αυτούς, μόνο οι 7 ή 8 έχουν, βάσει νόμου, υποχρέωση επιστροφής στην υπηρεσία. Οι υπόλοιποι αντικαθίστανται πρόωρα, ώστε να τοποθετηθούν εκεί πρόσωπα της αρεσκείας της κυβέρνησης και του γενικού γραμματέα, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της Γραμματείας με ιλιγγιώδη ποσά για έξοδα πρώτης εγκατάστασης. Σημειώνεται ότι το επίδομα πρώτης εγκατάστασης ισούται με ένα μηνιαίο επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή χωρίς τις προσαυξήσεις στεγαστικού επιδόματος, ενώ πρέπει να συνυπολογιστούν και τα επιδόματα οικοσκευής. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 30 άτομα μετακινούνται στο εξωτερικό με έξοδα των Ελλήνων φορολογουμένων, χωρίς αυτό να απαιτείται αυτή την κρίσιμη ώρα».

Η ανακοίνωση κατέληγε ότι «Αν ο υπουργός κ. Παππάς και ο γενικός γραμματέας κ. Κρέτσος θέλουν να εξυπηρετήσουν τους φίλους τους, τους καλούμε να το κάνουν πληρώνοντας οι ίδιοι τον λογαριασμό! Από την τσέπη τους!».

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απάντησε κατηγορώντας τη ΝΔ ότι άφησε χρέος 14 εκατομμυρίων ευρώ και παρέθεσε τον αναλυτικό κατάλογο των χρεών. Η Γραμματεία Πολιτικής Τεκμηρίωσης της ΝΔ απάντησε με δική της νέα ανακοίνωση στην οποία εξηγούσε πως τα αναφερόμενα είτε είχαν ρυθμιστεί -όπως πχ το κύριο χρέος προς τα ΕΛΤΑ- είτε δεν ίσχυαν και επανέλαβε τις κατηγορίες προς την κυβέρνηση για ψέμματα.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: