11.7.15

Κωνσταντοπούλου: Δηλώνω «παρούσα» στην ψηφοφορία...

  Οι δανειστές εκβιάζουν την Ελλάδα...
«Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα ποτέ να το ψηφίσω και να το νομιμοποιήσω» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην Ολομέλεια, αναφέροντας ότι δηλώνει «παρούσα» στην ψηφοφορία.

«Η...
κυβέρνηση σήμερα εκβιάζεται, να συναινέσει σε αυτά που δεν την εκφράζουν. Ο πρωθυπουργός μίλησε με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια. Που πάλεψε όσο κανείς άλλος. Τον τιμώ και θα τον τιμώ πάντα για αυτή την επιλογή του» είπε και υπογράμμισε:

Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα ποτέ να το ψηφίσω. Το ίδιο ισχύει για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και τις ΚΟ που τη στηρίζω. Δηλώνω παρούσα στη σημερινή συζήτηση και την ψηφοφορία. Έτσι είμαι πιο χρήσιμη στον λαό και την ιστορία, εγγράφοντας τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες η Βουλή καλείται να λάβει αποφάσεις και αποκρούοντας τον εκβιασμό όπως επιβάλει το παλιό άρθρο 114. Ο λαός μας είναι ο δεύτερος που υφίσταται αυτή την εχθροπραξία, μετά τον κυπριακό». 

«Πρέπει να μιλάμε με θεσμική ειλικρίνεια. Να αναλαμβάνουμε ο καθένας και η καθεμιά την ευθύνη που μας αναλογεί. Το πως ο καθένας επιλέγει να πράξει μπορεί να διαφέρει, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα τις αποφάσεις που βγαίνουν από μία υπαρξιακή διαδικασία να τις ευτελίζει. Όλοι κρινόμαστε και θα κριθούμε από τη στάση και τις αποφάσεις μας, τα ναι και τα όχι μας, τις πράξεις και τις παραλείψεις μας» είπε νωρίτερα και τόνισε: 

Εδώ και πέντε μήνες η κυβέρνηση με κορμό την αριστερά δίνει μία άνιση μάχη σε καθεστώς ασφυξίας και εκβιασμών σε μία Ευρώπη που έχει προδώσει τους καταστατικούς της σκοπούς, που χρησιμοποιεί το ευρώ ως μέσο επίτευξης ευημερίας, αλλά ως μοχλό καταναγκασμού των απείθαρχων λαών. 

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «ο λαός εμπιστεύτηκε στην κυβέρνηση την υπόθεση της απαλλαγής του από τα δεσμά του μνημονίου, που επιβλήθηκε στην κοινωνία με πρόσχημα του χρέους, ενός χρέους επονείδηστου, όπως κατέδειξε η επιτροπή της Βουλής και συνομολόγησε στην πρόσφατη έκθεσή του το ΔΝΤ. Ένα χρέος που το δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με συμβάσεις διαφθοράς και μίζες. Ένα χρέος που δόλια η τρόικα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις μετέτρεψε από ιδιωτικό σε δημόσιο, σώζοντας τις γαλλικές και τις γερμανικές και τις ελληνικές τράπεζες». 

Η ΠτΒ υπογράμμισε ότι «αυτό το χρέος, που δεν δημιούργησε ούτε διόγκωσε ο λαός και η σημερινή κυβέρνηση χρησιμοποιείται ως εργαλείο εξανδραποδισμού του λαού». 

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «η Γερμανία μέχρι στιγμής δεν έχει καταβάλει τις οφειλές της προς την Ελλάδα, οφειλές που ξεπερνούν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Η Γερμανία απόλαυσε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να αναπτυχθεί. Η Γερμανία συμπεριφέρεται σαν να της χρωστάει η κοινωνία και ο ελληνικός λαός, προωθώντας μία πολιτική που συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ποινικό έγκλημα». 

Η κυρία Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε:

Κυβερνήσεις και θεσμοί που οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, στοιχίζονται πίσω από τη Γερμανία. Η ασφυξία συνιστά ευθεία παραβίαση όλων των συνθηκών της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο εκβιασμός δεν είναι νομοτέλεια. Οι δανειστές εκβιάζουν την κυβέρνηση, ενεργούν δόλια ενώ γνώριζαν πως το χρέος ήδη από το 2010 δεν ήταν βιώσιμο.  Κάνουν λόγο για ανθρωπιστική βοήθεια, εξαιτίας της επιλογής τους να στερήσουν από τον λαό τα μέσα επιβίωσής τους, ως αντίποινα για την απόφαση της κυβέρνηση και του λαού να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα. Ο λαός είπε ένα γενναίο και ιστορικό όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: