29.7.15

Βαρουφάκης: Η μητέρα μου ηταν μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης..

Βαρουφάκης: Η μητέρα μου ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης
Με αυτό τον προκλητικό τίτλο ξεκινά το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού STERN που παρουσιάζει συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιανη Βαρουφάκη, στην Online έκδοση του, όπου και αποκαλύπτει ότι...
το σχέδιο δημιουργίας παράλληλου νομίσματος ήταν το αντικείμενο πάνω στο οποίο έχτισε την καριέρα του.

O πρωην ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι η μητέρα του ήταν μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης, ο πατέρας του έχει συλληφθεί και βασανιστεί στον εμφύλιο, ενώ σχολίασε ότι το τρίτο μνημόνιο είναι η μεγαλύτερη επίθεση στην δημοκρατία μετά τον β΄παγκόσμιο πόλεμο. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξομολογήθηκε ότι στο παράλληλο νόμισμα έχει «χτίσει» την ακαδημαϊκή του καριέρα, ένα σενάριο για το οποίο χρειάζονται δυνατοί πόροι, αλλά και τεχνογνωσία. «Τα έχει άραγε η Ελλάδα ; Σε αυτά τα παιχνίδια μυαλού θέλαμε πάντα να ενισχύσουμε την διαπραγματευτική μας θέση» υπογράμμισε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο: «Έναν οικονομικό πόλεμο. Αλλά σαν όπλα έχουν τις τράπεζες τους. Από τον Ιανουάριο ασχολιόμασταν στο υπουργείο 5-6 άτομα με το σενάριο του Grexit. Μαζί έχουμε μελετήσει όλα τα σενάρια, τα οποία στην συνέχεια μπορεί και να απορρίψουμε,

Στην συνέντευξη ο τέως υπουργός μοιράστηκε αναμνήσεις από τις συναντήσεις του με τους Ευρωπαίους:

Ο Σόιμπλε μπορεί να εκραγεί και να γίνει πολύ απότομος Κάποτε είχα βιώσει μια τέτοια έκρηξη του προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, δεν ήταν ωραίο. Με μένα δεν το είχε κάνει ποτέ, ήταν πολύ φιλικός. Μου αρέσει ο Βόλγφγκανγκ, τον εκτιμών. Ξέρει τι ακριβώς θέλει και το λέει ανοιχτά. 

Ο Γιάνη Βαρουφάκης τονίζει ότι στο οικονομικό παιχνίδι με τον Σόιμπλε «ήμουν γυμνός, ενώ αυτός βαριά εξοπλισμένος μονομάχος, ενώ εκφράζει την απογοήτευση του από τον «αδελφό» του, όπως τον χαρακτηρίζει, τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. 

Ο ίδιος χαρακτηρίζει πολύ σκοτεινό το μέλλον της Ευρώπης, αξιολογώντας την 13η Ιουλίου, ημερομηνία στην οποία η Ελλάδα αποδέχθηκε το τρίτο μνημόνιο, ως την «μεγαλύτερη επίθεση κατά της δημοκρατίας από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου». 

Η συνέντευξη στην συνέχεια πηγαίνει σε πιο προσωπικό επίπεδο, καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι ο πατέρας του φυλακίστηκε για τέσσερα χρόνια στον ελληνικό εμφύλιο και υπέστη βάναυσα βασανιστήρια, ενώ η μητέρα του ήταν μέλος μιας ακροδεξιάς οργάνωσης και μισούσε όλα τα αριστερά. Η ακροδεξιά μητέρα μου κατασκόπευε τον αριστερό πατέρα μου και έτσι γνωρίστηκαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: