17.7.15

Σε συναγερμό...

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα...

Aπειλή οι άνεμοι...

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στη χώρα, έπειτα από την εξασθένηση των ανέμων, με τον κίνδυνο αναζωπύρωσης, ωστόσο, να θέτει σε συναγερμό τις αρχές, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Οι...
προσπάθειες της Πυροσβεστικής και του υπόλοιπου μηχανισμού πυρόσβεσης επικεντρώνονται στα μεγάλα μέτωπα στις περιοχές του Καρέα, της Μαλακάσας, της Νεάπολης Λακωνίας και του Σπαθοβουνίου Κορινθίας με σκοπό την οριοθέτηση τους, προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 9 το βράδυ εκδηλώθηκαν συνολικά σε όλη την επικράτεια 59 αγροτοδασικές πυρκαγιές, 99 αστικές πυρκαγιές ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν και σε 45 περιπτώσεις για παροχή βοήθειας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπο του Π.Σ. Νίκο Τσόγκα έχουν αποχωρήσει από όλα τα μέτωπα οι εναέριες δυνάμεις αλλά παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης. Όπως είπε ο κ. Τσόγκας η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη σε όλες τις πυρκαγιές αλλά ο κίνδυνος παραμένει καθώς συνεχίζονται οι άνεμοι και είναι πολύ πιθανό να ενταθούν τις επόμενες ώρες.

Σύσκεψη για τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου αποφασίστηκε η πλήρης επιφυλακή και της αστυνομίας για τα επόμενα δύσκολα 24ωρα.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου δόθηκαν εντολές προς όλες τις υπηρεσίες να αυξηθούν οι περιπολίες, πεζές και εποχούμενες καθώς και της ομάδας ΔΙΑΣ, όπου υπάρχει, για τις δασικές περιοχές και όπου υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Παράλληλα τίθεται στη διάθεση της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση αστικών πυρκαγιών δύο υδροφόρα οχήματα και οι δύο «αύρες» που έχει η ΕΛΑΣ ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά οχήματα να ενεργούν σε τυχόν δασικές πυρκαγιές. Επίσης θα είναι σε ετοιμότητα όλα τα λεωφορεία της αστυνομίας για την απομάκρυνση πολιτών αν χρειαστεί σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο το απόγευμα θα καταφθάσουν αεροσκάφη που θα αποστείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από αλληνικό αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι δύσκολη μέρα θα είναι και η αυριανή λόγω του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς γι αυτό και στην Αττική απαγορεύθηκε η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα περιαστικά δάση και στα άλση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: