7.7.15

Τα αστεία για τη Ζωή, τα «ρωσικά» του Λαφαζάνη...

 ...και ο συνοφρυωμένος Τσίπρας.
Βackstage στο Προεδρικό.
ΦΩΤΟ...
Η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο για τους πολιτικούς αρχηγούς, ήταν για όλους σχεδόν μια...
πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς η χώρα μπαίνει σε νέα τροχιά, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που θα προκύψουν. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Φώφη Γεννηματά έδωσαν για πρώτη φορά το παρόν σε σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών και φυσικά δεν έλειψαν τα πηγαδάκια.



Μεϊμαράκης, Γεννηματά και Θεοδωράκης, όσο περίμεναν την άφιξη του πρωθυπουργού είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση.  Το θέμα προφανές. Το δημοψήφισμα και η επόμενη ημέρα.



Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε διάφορα στιγμιότυπα, με τους Πάνο Καμμένο και Βαγγέλη Μεϊμαράκη να έχουν μικρό διάλογο, την καλή διάθεση του πρωθυπουργού, αλλά και τα τετ-α-τετ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.



Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του έκανε χαμογελαστός μια χειρονομία προς τους συνομιλητές του με άγνωστο «παραλήπτη».
Όταν στην αίθουσα μπήκε και ο Προκόπης Παυλόπουλος οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν την ευκαιρία για μερικές χαλαρές κουβέντες πριν να κλείσουν οι πόρτες και να ξεκινήσει η συζήτηση.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους παρισταμένους, ότι ο Αλέξης Τσίπρας καθ' όλη την διάρκεια της συνεδρίασης ήταν σοβαρός και μετρημένος. Ακόμη και σε στιγμές που ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, επιχειρούσε να σπάσει τον πάγο με κάποιους αστεϊσμούς, ο Πρωθυπουργός τον κοιτούσε συνοφρυωμένος, επαναφέροντάς τον στην τάξη.


Το παρασκήνιο ήταν έντονο τόσο μέσα όσο και έξω από την αίθουσα που συνεδρίαζαν οι αρχηγοί.  Στο διπλανό δωμάτιο, συνεργάτης της  Φώφης Γεννηματά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κρατήθηκε και ρώτησε τον Νίκο Παππά που θα είναι ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη. «Ποιον θα βάλετε τελικά ΥΠΟΙΚ;» ρώτησε. «Δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι ότι θα γίνει η ορκωμοσία το απόγευμα και πρέπει να ξαναέρθουμε» απάντησε ο Ν. Παππάς. Και ο συνεργάτης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ άρχισε τα πειράγματα: «Εχω μια πρόταση: Βάλτε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Έτσι θα καταγράψετε δύο επιτυχίες: Πρώτον θα ξαναφέρετε πίσω τον Βαρουφάκη και δεύτερον ό,τι δώσετε στους εταίρους, θα το υπογράψουν αμέσως αν πάει για διαπραγμάτευση εκείνη». Ο Νίκος Παππάς αρκέστηκε να γελάσει.
Την εμφάνισή του  έκανε και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο υπουργός  δεν μπήκε ποτέ στην στην αίθουσα της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών. Μπήκε μόνο στην αίθουσα που περίμεναν οι συνεργάτες των πολιτικών αρχηγών. Κάπνισε δύο-τρία τσιγάρα, συνομίλησε με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη και με τους υπολοίπους.

Κάποιος από τος παριστάμενους αστειεύτηκε «Παναγιώτη πώς από δω; Ηρθες να κάνεις τον μεταφραστή του Τσίπρα με τον Πούτιν γιατί είσαι καλός στα ρώσικα;». Ο Λαφαζάνης γέλασε και αποχώρησε.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: