20.7.15

Οι προτεραιότητες του Τρυφων...

«Με συνολικό σχεδιασμό θα δώσουμε μάχες μικρές και μεγάλες στο υπουργείο Οικονομικών», τόνισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής, στο ΥΠΟΙΚ.
Προανήγγειλε...
σαρωτικούς ελέγχους άμεσα στην αγορά, τις τουριστικές περιοχές, τους «θύλακες λαθρεμπορίου και φοροδιαφυγής» καθώς και πλήρη ενεργοποίηση του ΣΔΟΕ, των εφοριών αλλά και όλου του δυναμικού του υπουργείου για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.

«Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση που παίρνει τόσο σκληρά μέτρα με την έμμεση φορολογία να χάσει έστω και ένα ευρώ», τόνισε.

Ως προτεραιότητα έθεσε επίσης την ολοκλήρωση της διαδικασίας των φορολογικών δηλώσεων ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρχει άλλη παράταση και πως «θέλουμε ο φορολογικός μηχανισμός να ασχοληθεί με άλλα πράγματα».

Για το σκοπό αυτό ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε τη συγκρότηση ενός ευρέος κοινωνικού μετώπου «που θα μας στηρίξει σε αυτές τις μάχες, με λογικές συνεργασίας, διαλόγου και αξιοποίησης κάθε δυνατότητας».

«Έχω πλήρη επίγνωση και της ευθύνης και της βαρύτητας και της περιόδου, και με τα πολιτικά όρια που έχει και με τα οικονομικά όρια που έχει», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης σημειώνοντας: «Δεν έχω στόχο να περιγράφω προβλήματα αλλά να τα λύνω, θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν να τα αντιμετωπίσω».

Είπε επίσης πως θα αξιοποιηθεί ό,τι θετικό υπάρχει από την προηγούμενη περίοδο.

Ο κ. Αλεξιάδης απευθύνθηκε και στους εφοριακούς «ως πρώην συνάδελφός τους αλλά και με τη νέα μου ιδιότητα» καλώντας τους εργαζομένους στο ΥΠΟΙΚ να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. «Έχω πλήρη γνώση των προβλημάτων, των διαδικασιών και των ολισθηρών δρόμων που αφορούν μια μειοψηφία που συκοφαντεί το σύνολο», πρόσθεσε και κατέληξε επισημαίνοντας πως υπάρχει «πλήρης πολιτική βούληση να δώσουμε τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής με τα καλύτερα μέτρα, τον δίνουμε με την πίστη πως θα πετύχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: