17.7.15

Κινδυνεύουν σπίτια σε Ηλιούπολη - Αργυρούπολη...

ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ...
Σκληρή μάχη με τις φλόγες και με τους ισχυρούς ανέμους συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες, αλλά και κάτοικοι, με...
ό,τι μέσο έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να μη φτάσει σε κατοικημένες περιοχές η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι μεταξύ του νεκροταφείου του Βύρωνα και της Λεωφόρου Κατεχάκη και ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Κισσού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στην περιοχή Αστυνομικά (Πανόραμα) της Ηλιούπολης, με συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ η φωτιά κατευθύνεται προς Αργυρούπολη.


«Επειδή δεν είχαμε ρεύμα για περαιτέρω ενημέρωση αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά, είναι ότι η φωτιά έχει φτάσει στο βουνό και στα σπίτια της περιοχής. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσής της επιχειρούν πλέον 45 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.


Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν ο δυνατός άνεμος και το γεγονός ότι υπάρχουν διάσπαρτες πολλές εστίες φωτιάς. 

Η φορά του αέρα αλλάζει συνεχώς ενώ υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε σημεία που είχε θέσει νωρίτερα υπο έλεγχο η πυροσβεστική.






Εκκενώθηκε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον Καρέα Αττικής, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί από τη φωτιά στον Υμηττό.

Τα 28 παιδιά και το προσωπικό του σπιτιού είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε άλλο σπίτι του εθελοντικού οργανισμού, στο Περιστέρι.








«Έπρεπε να εκκενώσουμε το σπίτι, λόγω του καπνού που υπήρχε. Επίσης, τα παιδιά αυτά έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους και γι' αυτό η διαχείριση του φόβου είναι εξαιρετικά απαιτητική», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, οι κινητές μονάδες και η ομάδα διάσωσης του οργανισμού παραμένουν στην περιοχή, σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδράμουν



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: