19.7.15

Ψήφιση μέτρων και τρόικα...


Πυρετός συσκέψεων επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς χρόνος δεν υπάρχει και οι νέοι υπουργοί θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα τα νέα τους καθήκοντα. Τη Δευτέρα επιστρέφουν μετά από περίπου 7 μήνες τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας στην Αθήνα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται...
να έρθουν και τα υψηλόβαθμα στελέχη των τριών θεσμών. 

Τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό θα αναλάβει ο νέος υπερυπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος και θα έχει ως συνεργάτη τον υφυπουργό Παύλο Χαϊκάλη. 

Παράλληλα, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, όπου επικεφαλής είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης. Μάλιστα, γι αυτό τον σκοπό θα δημιουργηθεί συγκεκριμένη επιτροπή και πρόκειται για ένα προσωπικό στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στηρίζει πολλά στα αποτελέσματα που θα έχει αυτό το εγχείρημα. 

Ωστόσο, η σκέψη όλων στο Μαξίμου βρίσκεται στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης για το δεύτερο και πιο σκληρό πακέτο μέτρων και ο προβληματισμός που επικρατεί είναι έντονος, καθώς οι πληροφορίες θέλουν τις διαρροές να είναι περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη ψηφοφορία.  

Αυτήν τη φορά, εκτός από τις αντιδράσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένονται και τριγμοί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι διατάξεις για την φορολόγηση των αγροτών.

Ο χρυσός αριθμός για τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης είναι οι 120 ψήφοι, ωστόσο στην προηγούμενη ψηφοφορία για το πρώτο πακέτο μέτρων και την διαφοροποίηση 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τους 162 βουλευτές που είχαν συνολικά ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η κοινοβουλευτική δύναμη της συγκυβέρνησης έπεσε στους 123. 

Στο δεύτερο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθούν, επίσης, οι διατάξεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ο κώδικας πολιτικής δικονομίας και η οδηγία για τη θέσπιση πλαισίου για την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων. 

Ταυτόχρονα θα γίνουν διορθώσεις στο πρώτο νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε στις 15 Ιουλίου από τη Βουλή, καθώς και διορθώσεις στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: