28.7.15

Τα ΜΜΕ με παρουσίασαν εξαρχής ως έναν τρελό...


Συνέντευξή στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας "Die Zeit"- θα δημοσιευτεί και στο ένθετο της εφημερίδας "Zeit Magazin" - έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι,  η Γερμανία τον είχε επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό στα...

νεανικά του χρόνια. 
... που  θέλει από τους Γερμανούς χρήματα...
Την γερμανική γλώσσα την άκουγε από τα χείλη της μητέρας του, ως καθηγήτρια Γερμανικών,  την εποχή της δικτατορίας όταν άκουγε συνεχώς την "Deutsche Welle", αλλά και και από την αγαπημένη του τραγουδίστρια, Νίνα Χάγκεν.  
Όταν όμως ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας τον ρώτησε για το περίφημο "προτεταμένο δάκτυλο", τότε απάντησε : "Δεν θυμάμαι ακριβώς...".  


"Τα ΜΜΕ με παρουσίασαν εξαρχής ως έναν τρελό που  θέλει από τους Γερμανούς χρήματα. Τα λόγια μου δεν έχουν φθάσει στην γερμανική κοινή γνώμη" , επισημαίνει με παράπονο ο πρώην ΥΠΟΙΚ στον δημοσιογράφο της γερμανικής εφημερίδας και προσθέτει: " Κι αυτό ήταν για μένα μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της θητείας μου".


Ο Έλληνας πολιτικός  υπογραμμίζει τους ισχυρούς δεσμούς που είχε αναπτύξει από μικρός με τη Γερμανία. 

  
"Επί δικτατορίας , μεγάλωσα με το ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle" , επισημαίνει ο Γ. Βαρουφάκης και  προσθέτει: "Ήταν μία φωνή ελευθερίας". 

Για τους γονείς του, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, η Γερμανία ήταν κάτι σαν πνευματικό σπίτι. Όπως ο ίδιος επισημαίνει, η  μητέρα του έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της ως καθηγήτρια Γερμανικών. Την δεκαετία του ΄70, δηλώνει ο Έλληνας πολιτικός, πολλά καλοκαίρια τα περάσαμε στις γερμανικές και τις αυστριακές Άλπεις. Υπάρχει μάλιστα και μία ταινία για όλη την οικογένεια όπου συνομιλώ με φίλους στα γερμανικά" . Ο Ελληνας πολιτικός μιλά επίσης με ενθουσιασμό για την γερμανική μουσική . Στα νιάτα μου , η Νίνα Χάγκεν ήταν η ηρωίδα μου. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν έκανε τη άσεμνη χειρονομία στους Γερμανούς , o Γ. Βαρουφάκης απάντησε πως δεν θυμάμαι ακριβώς κι ότι δεν είναι το στυλ του μία τέτοια χειρονομία. Ο ίδιος παραδέχτηκε ακόμη ότι ρώτησε τρία άτομα που ήταν σε εκείνο το συνέδριο όπου είχε κάνει το προτεταμένο δάκτυλο. "Το ένα άτομο υποστήριξε ότι έκανα την χειρονομία και τα άλλα δύο ότι δεν το έκανα".   


 "Οι πρώτες ημέρες της θητείας μου τον Ιανουάριο του 2015 ήταν χαοτικές"  , δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδα "Die Zeit" . "Δεν είχαμε καν χρήματα για χαρτί τουαλέτας. Μετακόμισα σ΄ένα άδειο σχεδόν υπουργείο. Προφανώς οι προκάτοχοί μου είχαν πάρει όλους τους υπολογιστές", υποστήριξε ο Έλληνας υπουργός και πρόσθεσε: "Μου πήρε μισή ώρα για να εγκαταστήσω το Ιντερνέτ". 

    
Για τη σχέση του με τους πρώην ομολόγους του στο Eurogroup,  o τέως υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι τον παρουσίαζαν ως έναν επικίνδυνα ανόητο άνθρωπο ενώ για τα ΜΜΕ ο γ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι υπήρξαν πολλά που τον απαξίωναν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: