17.7.15

Μέρκελ: Θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη...

Live η συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στη γερμανική Βουλή
Για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα έκανε λόγο η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την έναρξη της συζήτηση στη γερμανική Βουλή για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Τάχθηκε ξανά κατά του κουρέματος του χρέους και...
τόνισε ότι το Βερολίνο θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη παρά τις πολιτικές διαφορές.

Σημειώνεται ότι στο γερμανικό κοινοβούλιο τίθεται σήμερα Παρασκευή προς ψήφιση η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα στήριξης.

Η γερμανίδα καγκελάριος ευχαρίστησε τον Β. Σόιμπλε και κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, που, όπως είπε, κλόνισε την εμπιστοσύνη μεταξύ των εταίρων της ΕΕ.

Τόνισε πως το ευρώ βρίσκεται πάνω από κόμματα και νομίσματα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν γίνεται με τοπικές εκλογές να αποφασίζεται ότι δεν ισχύουν οι κανόνες της ΕΕ. Είμαστε κοινότητα ευθύνης, ανέφερε χαρακτηριστικά η Άγκελα Μέρκελ. «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ελληνική συμφωνία είναι σκληρή, ειδικά για τον ελληνικό λαό. Δεν ήταν δυνατόν ένα προσωρινό grexit. Εναλλακτικό της ελληνικής διάσωσης θα ήταν το χάος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η συζήτηση για το ελληνικό πακέτο στη γερμανική Βουλή έχει προβλεφθεί να διαρκέσει 185 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: