3.7.15

Τι σημαίνει "ναι" για τον Ανδρουλάκη...

Με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Ευρωβουλευτής και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως...
δεν ακύρωσε το δημοψήφισμα -την ώρα που οι «Θεσμοί» απέσυραν το σχέδιο πρότασης από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, «εξαιτίας της αδυναμίας του να συγκρουστεί με τους δραχμολάγνους του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ίδιο άρθρο υπογραμμίζει πως «η ύπαρξη ενός ερωτήματος χωρίς περιεχόμενο οδήγησε στην κατασκευή ενός διλήμματος που διχάζει τον Ελληνικό λαό και θέτει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας σε κίνδυνο», ενώ επισημαίνει πως «ενώ ο κ. Τσίπρας υπέγραψε μια πρόταση μέτρων ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, προτίμησε να βάλει τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια για μια διαφορά 500 εκατομμυρίων ευρώ».

Παράλληλα σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως «κεντρικό του σύνθημα «ανάσες αξιοπρέπειας», αλλά δεν διστάζει να υποβάλει τους πολίτες σε ουρές πανικού μπροστά από τα άδεια ATM των τραπεζών και αυτός είναι ο βυθός των αχαρτογράφητων νερών στα οποία βρισκόμαστε πέντε μήνες τώρα με την πολιτική της κυβέρνησης του «πρώτη φορά Αριστερά».

Τέλος, τονίζει πως «την Κυριακή πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του εθνολαϊκισμού και να απαντήσουμε με ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας ότι οι επόμενες γενιές Ελλήνων δεν θα ζήσουν σε μια εξαθλιωμένη απομονωμένη χώρα», λέγοντας με νόημα ότι «το ναι δεν σημαίνει αποδοχή της συμφωνίας- προϊόν της θεατρικής διαπραγμάτευσης του κ. Βαρουφάκη, αλλά αποδοχή συγκρότησης νέας Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης για την επίτευξη μιας συμφωνίας βιώσιμης για την ελληνική κοινωνία που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια πολύ μεγάλες θυσίες και πρέπει να γίνουν σεβαστές»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: