24.7.15

Διαψεύδει ο Πανούσης τα σενάρια για εμπλοκή Στρατού...

Διαψεύδει ο Πανούσης τα σενάρια για εμπλοκή Στρατού σε περίπτωση ταραχών...σε περίπτωση ταραχών...
Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για εμπλοκή του στρατού σε επιχειρησιακά σχέδια της Αστυνομίας, προχώρησε ο Γιάννης Πανούσης μέσω...
επίσημης ανακοίνωσης από το Υπουργείο Δημοσιάς Τάξεως.

Τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου έκαναν λόγο για εμπλοκή του στρατού ή πολιτικών προσώπων σε επιχειρησιακά σχέδια της Αστυνομίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνεται ότι δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου (ανάμεσα σε άλλα στους «Times» και στην «La Repubblica»), τα οποία αναπαρήγαγε ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα περί εμπλοκής του στρατού ή πολιτικών προσώπων σε επιχειρησιακά σχέδια της Αστυνομίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Δημοκρατία είναι βαθιά ριζωμένη στην Ελλάδα και η Ελληνική Αστυνομία έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διαφύλαξη της σταθερότητας του πολιτεύματος σε συνθήκες ομαλότητας και κοινωνικής ειρήνης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιταλική εφημερίδα La Repubblica είχε κυκλοφορήσει με δημοσίευμα, με τίτλο «Οι μυστικοί φάκελοι του Νίκου Βούτση», ενώ η εφημερίδα Times έγραφε ότι «προβλέπεται η περιπολία του στρατού σε μεγάλες πόλεις, σε περίπτωση που οι ταραχές εξαπλωθούν».

Το εν λόγω φερόμενο σχέδιο είχε αναφερθεί και από ελληνικά ΜΜΕ ως «κωδικός Νέμεσις», το οποίο επεξεργαζόταν η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει γενικευμένες αντιδράσεις...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: