18.7.15

Νέο γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο εκλέγει το ΠΑΣΟΚ ...


Νέο γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο εκλέγει αύριο το ΠΑΣΟΚ σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, περίπου ένα μήνα μετά το...
συνέδριο και την εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του Κινήματος. 

Στο διάστημα που μεσολάβησε, οι εξελίξεις στη χώρα ήταν καταιγιστικές, με αποτέλεσμα η εσωκομματική δραστηριότητα εύλογα να ατονήσει. 

Πλέον όμως, με βάση το δεδομένο ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εντάξει στον σχεδιασμό της την προκήρυξη πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο, στη Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούν έγκαιρα να βρίσκονται σε κατάσταση οργανωτικής ετοιμότητας και παράλληλα να θέσουν σε εφαρμογή το πλάνο της ανασυγκρότησης του Κινήματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», στις προθέσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι οι επιλογές για τον νέο γραμματέα και τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τα νέα κομματικά όργανα να προκύψουν από πολιτική συμφωνία με όλες τις εσωκομματικές πτέρυγες, να είναι συναινετικές και να συμβολίζουν αφενός την ενότητα του Κινήματος και αφετέρου την ανανέωση. 

Βασική προϋπόθεση για να κυλήσουν με ομαλό τρόπο οι διαδικασίες είναι η κ. Γεννηματά να συμφωνήσει με τον απερχόμενο γραμματέα Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος σε επίπεδο συσχετισμών ήταν ο νικητής του συνεδρίου και ελέγχει ένα πολύ σημαντικό μέρος της Κεντρικής Επιτροπής. 

Στην περίπτωση αυτή, ο επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα είναι ο 29χρονος Ανδρέας Σπυρόπουλος, πολιτικός φίλος του κ. Ανδρουλάκη και δεύτερος σε σειρά εκλογής στην Κεντρική Επιτροπή. Ωστόσο, για τον κ. Σπυρόπουλο φέρεται να αντιδρά μια ομάδα στελεχών από το πολιτικό περιβάλλον της κ. Γεννηματά, με τις αντιδράσεις να εδράζονται σε αντιπαλότητες από την κοινή τους διαδρομή στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ. 

Από εκεί και πέρα, ισχυρές πιθανότητες διατηρούν ακόμη τρία πρόσωπα, τα οποία -εκτός των άλλων- πληρούν και το κριτήριο της εμπειρίας λόγω της μεγάλης τους διαδρομής σε κομματικά και κοινοβουλευτικά πόστα. Ο λόγος για τον γενικό διευθυντή της Χαριλάου Τρικούπη, Νίκο Σαλαγιάννη, τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Δημήτρη Καρύδη και τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη. Από τη νεότερη γενιά έχει επίσης ακουστεί το όνομα του πρώην βουλευτή, Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος συμπλέει με τον βουλευτή Αρκαδίας και υποψήφιο για την αρχηγία, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. 

Υπέρ ενωτικών λύσεων που θα στείλουν ένα θετικό μήνυμα στους ψηφοφόρους τάσσεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο τέως πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος παρακολουθεί, αλλά δεν δείχνει διάθεση εμπλοκής στις συγκεκριμένες διεργασίες. 

Σημειώνεται ότι στο Πολιτικό Συμβούλιο δεν αναμένεται να συμμετέχουν βουλευτές, ενώ θα αναδειχτούν επίσης οι γραμματείς των τομέων του ΠΑΣΟΚ.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: