3.7.15

Ο Σακελλαρίδης προβλέπει πολιτικές εξελίξεις από Δευτέρα...

Åíçìåñþóç ôùí ðïëéôéêþí óõíôáêôþí áðü ôïí êõâåñíçôéêü åêðñüóùðï ÃáâñéÞë Óáêåëëáñßäç ôçí ÐÝìðôç 12 ÌáÀïõ 2015.
(EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει αν το δημοψήφισμα βγάλει «ναι» απάντησε: «Θα...
το συζητήσουμε, θα το δούμε, γιατί έχει σημασία και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Εξαρτάται και ποιά άποψη θα ηττηθεί και πόσο μεγάλο θα είναι το ποσοστό της ήττας».

Για τις δηλώσεις του ίδιου ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες πριν από 15 ημέρες ο κ. Σακελλαρίδης απολογήθηκε λέγοντας: «Εκείνη την περίοδο είχαμε κάνει τα πάντα να μην κλείσουν οι τράπεζες, κι εκείνο μόνο όφειλα να δηλώσω».

«Δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα στην Δημοκρατία. Στην περίπτωση του ναι, λοιπόν, επαναλαμβάνω την δήλωση του πρωθυπουργού, ότι δεν είναι «πρωθυπουργός παντός καιρού». Από την Δευτέρα ενδεχομένως να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

«Μας ενώνουν οι ίδιες ανησυχίες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις σημερινές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνοντας: «Μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες όλοι. Τίποτα δεν έχουμε να χωρίσουμε οι Έλληνες, και το λέω με αφορμή τις δύο συγκεντρώσεις για το Ναι και το Όχι, που γίνονται σήμερα στην Αθήνα».

Αναφορικά με το δημοψήφισμα ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε: «Είμαι στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν θέλουν την συνέχιση αυτή της πολιτικής, αλλά θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αυτό ακριβώς θέλουμε και να εκφράσουμε μέσα από τη δυνατότητα του δημοψηφίσματος. Μπορούμε να έχουμε διαφορετικό μέλλον στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, αρκεί να το διεκδικήσουμε».

Για τις δηλώσεις περί άμεσης συμφωνίας ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε: «Υπάρχει ανάγκη να γίνει συμφωνία και η ελληνική κυβέρνηση έχει πει ξεκάθαρα ότι αυτή είναι η βούλησή της. Μέσα σε 48 ώρες από το δημοψήφισμα, μπορούμε να έχουμε συμφωνία. Και οι Ευρωπαίοι εταίροι δηλώνουν ότι τη Δευτέρα θα έχουμε συνέχιση της συζήτησης, είτε με ναι, είτε με όχι».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: