13.7.15

Μοσκοβισί: «Απαραίτητη η τρόικα για την εκτέλεση του προγράμματος»...



NEA ANAΡΤΗΣΗ

«Σήμερα το πρωί η Σύνοδος Κορυφής κατέληξε συμφωνία που ανοίξει διέξοδο, δηλαδή να διατηρηθεί η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

«Θέλαμε η Ελλάδα να...
δεσμεύεται σε μεταρρυθμίσεις», εξήγησε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων και έδωσε «συγχαρητήρια στην Κομισιόν» για τη δουλειά που έκανε.

Ο κ. Μοσκοβισί συνέχισε δηλώνοντας πως «πρέπει να έχουμε κατά νου την ευθύνη και την αλληλεγγύη από πλευράς θεσμών και από πλευράς κρατών για μια χώρα».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «απαιτητική αλλά ισορροπημένη» τη συμφωνία που επετεύχθη με την Ελλάδα. «Ανταποκρίνεται τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης», πρόσθεσε.

«Για ένα πρόγραμμα με τόσο μεγάλη χρηματοδότηση και για διαβεβαίωση ότι γίνονται ενέργειες χρειάζεται κάποιον μηχανισμό», δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί αναφερόμενος στην Τρόικα.


«Το μόνο μέρος που είχαμε προβλήματα με την αποστολή της Τρόικας ήταν η Ελλάδα, επειδή όλα χρειάζονταν περισσότερο χρόνο. Όσα περισσότερα τηρείς, τόσο λιγότερες είναι και οι επισκέψεις», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: