6.7.15

Ζάιμπερτ: Ολα θα εξαρτηθούν από τις νεες Ελληνικές προτάσεις...

 ΣΤΕΦΕΝ ΖΑΙΜΠΕΡΤΓιέγκερ: «Η θέση μας δεν έχει τροποποιηθεί στο θέμα του χρέους...
Τα πάντα εξαρτώνται από τις προτάσεις που θα υποβάλλει η ελληνική πλευρά. Το Βερολίνο περιμένει τις νέες προτάσεις της Αθήνας. Είναι...
ανοιχτή η πόρτα για διαβουλεύσεις, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο, μαζί με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

«Η καγκελάριος θα πάει σήμερα στο Παρίσι και εμείς και η γαλλική κυβέρνηση θέλουμε να συζητήσουμε περαιτέρω για να δούμε πώς θα αντιμετωπίζουμε την κατάσταση και τα επόμενα βήματά μας», σημείωσε ο κ. Ζάιμπερτ, για να συμπληρώσει πως «η Ελλάδα βρίσκεται στην ευρωζώνη, έχει το ευρώ και θα πρέπει να συμπεριφερθεί κατά τρόπο που να παραμείνει αυτό έτσι».
Όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα του χρέους σημείωσε πως είναι γνωστές οι θέσεις της Γερμανίας για το θέμα. «Δεν πιστεύω ότι εκεί υπάρχει κάποια αντίφαση. Το θέμα είναι τι προτάσεις θα καταθέσει τώρα η Ελλάδα. Είμαστε πρόθυμοι για συζητήσεις».

Και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ τόνισε πως «η θέση μας δεν έχει τροποποιηθεί στο θέμα του χρέους. «Εάν η Ελλάδα υποβάλλει μια αίτηση στα πλαίσια του να ασχοληθούμε με το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Οι θεσμοί θα πρέπει και αυτοί να λάβουν υπόψη το θέμα της Ελλάδας για να υπάρχει σταθερότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: