16.7.15

Το "κόλλημα" της Μέρκελ...

Εχουν ειπωθεί πολλά για την σχέση τους και την συνεργασία τους.

Ανγκελα Μέρκελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουν 'ανεβάσει' την Γερμανία σε...
όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια και πλέον η χώρα έχει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη. Κάτι που αποδείχθηκε και στις πρόσφατες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για την διάσωση της Ελλάδας και το 3ο πρόγραμμα βοήθειας. Ωστόσο, έχουν κόντρες, αντιθέσεις, αλλά παραμένουν πολύ... κοντά στη γερμανική κυβέρνηση.

Ο Σόιμπλε ως ΥΠΟΙΚ είχε προτείνει προσωρινό Grexit για τα επόμενα πέντε χρόνια και γενικώς δεν ήθελε με τίποτε ένα νέο πρόγραμμα. Η Μέρκελ τελικά στη Σύνοδο Κορυφής συμφώνησε για 3ο πρόγραμμα.

Οπως αναφέρει ο Ολαφ Στόρμπεκ στο breakingviews, "η Μέρκελ είναι κολλημένη με τον Σόιμπλε" και έτσι δεν θα έχουμε έξοδο όπως με τον Γιάνη Βαρουφάκη στην Ελλάδα ως ΥΠΟΙΚ. "Ο 72χρονος Γερμανός υπουργός από το Φράιμπουργκ ήταν γνωστό ότι ήθελε Grexit. Αυτό ήρθε τελικά σε αντίθεση με την απόφαση της Μέρκελ να συμφωνήσει με την Ελλάδα. Πλέον είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος πως θα είναι ο Σόιμπλε σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις, να ηγηθεί και να κρατήσει την καλή πίστη της Ευρωζώνης. Πλέον, πολλοί εκτός Ευρωζώνης τον βλέπουν ως προβοκάτορα.

Αλλά η Μέρκελ δεν αντέχει να τον χάσει. Ειναι από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς στην Γερμανία, με αποδοχή αυτό το μήνα κοντά στο 70%. Οι ψηφοφόροι τον βλέπουν ως φύλακα των χρημάτων που δίνουν για φόρους. Για όλα αυτά ο Σόιμπλε δεν πάει πουθενά"...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: