4.7.15

Γκίζι: Να υπάρξει διάσκεψη για την αναδιάρθρωση του χρέους...

Die Linke ΓΚΙΖΙ
Με τα προγράμματα που μέχρι στιγμής έχουν δοθεί στην Ελλάδα, η τρόικα παραβίασε σφόδρα την ελληνική κυριαρχία, υποστηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του γερμανικού κόμματος «Die Linke», Γκρέγκορ Γκίζι, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.
 δεν γίνει μία...
διάσκεψη χρέους για να βρεθεί λύση, η Ελλάδα είναι δύσκολο να ξεφύγει από το φαύλο αυτό κύκλο, τονίζει.

Είναι προφανές ότι οι άλλες 18 χώρες του Eurogroup και οι θεσμοί δυσκολεύονται με την αριστερή κυβέρνηση την Ελλάδα, διότι θέτει υπό αμφισβήτηση όλη την μέχρι τώρα πολιτική της λιτότητας και επιζητεί μιαν εναλλακτική, τονίζει ο. Γκίζι.

Ο κ. Γκίζι παράλληλα, εστιάζει στα αίτια της σημερινής κρίσης τονίζοντας ότι ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι όταν οι τράπεζες χρεοκόπησαν και θεωρήθηκε ότι μπορούσαν να διασωθούν όλες, δημιουργήθηκε ένα γιγαντιαίο κρατικό χρέος. Αυτή είναι η βαθύτερη αιτία της δημιουργίας κρίσης και ακριβώς αυτήν δεν θα έπρεπε κανείς να είχε επιτρέψει.

Τέλος, ο Γερμανός πολιτικός τονίζει ότι η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα, ιδίως την χρειάζεται το ΝΑΤΟ και όλοι κάνουν ως εάν η σχέση με την Ελλάδα να τους ήταν αδιάφορη, ενώ δηλώνει ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: