10.7.15

«Καλύτερο πακέτο για το χρέος», λένε στο Μαξίμου...

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥΣυγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων εξέφραζε σήμερα κυβερνητική πηγή στο περιθώριο της κοινής συνεδρίασης της ΚΟ και της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι... βελτιωμένες σε σχέση με άλλες του παρελθόντος, ενώ αναγνώρισε και την ύπαρξη δυσκολιών.

Η ίδια πηγή σημείωνε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι προβλέπεται σταδιακή εφαρμογή των μέτρων που θα εφαρμοστούν, ενώ ως ιδιαίτερα θετική προοπτική εκτιμάται ότι θα έχει η συζήτηση για το θέμα του χρέους, κάνοντας λόγο για «καλύτερο πακέτο για το χρέος».

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή για την επικύρωση του σχεδίου νόμου για την πρόταση της κυβέρνησης στους θεσμούς, μετά το σχετικό αίτημα του ESM.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του ενώπιον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε εμφατικά αναφερόμενος στο δημοψήφισμα ότι «δεν πήραμε εντολή από το λαό να βγάλουμε τη χώρα από την Ευρωζώνη».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις. εγώ δεν πρόκειται να γίνει νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί. Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί».

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ενημέρωσε λεπτομερώς την ΚΟ για την πρόταση που ενέκρινε χτες το Κυβερνητικό Συμβούλιο και εστάλη στους θεσμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: