22.7.15

Αστάθμητος παράγοντας η Κωνσταντοπούλου...

...στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή...
Καθοριστική για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για τη...
δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων. Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε χθες τα ξημερώματα στη Βουλή, θα εισαχθεί στις αρμόδιες επιτροπές προς συζήτηση στις 9 το πρωί και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Μεγάλο ερώτημα είναι η στάση που θα τηρήσει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία χθες τόνισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας».

Αν και έχει οριστεί η ώρα που ξεκινούν οι επιτροπές δεν έχει οριστεί ώρα για τη διάσκεψη των Προέδρων και την έναρξη της ολομέλειας για ψήφιση του νομοσχεδίου. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση ζητάει η διαδικασία να ολοκληρωθεί σήμερα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η κ. Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να καθυστερήσει τη διαδικασία αψηφώντας την απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων και έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια όπου πήρε τη δική της ψήφο και αυτή του Π. Λαφαζάνη.

Σήμερα θα επιβεβαιωθεί το σχίσμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι οι 32 βουλευτές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που ψήφισαν «όχι» την προηγούμενη Τετάρτη θα καταψηφίσουν και σήμερα, ωστόσο στην κυβέρνηση προσδοκούν ότι κάποιοι από τους βουλευτές που ψήφισαν «παρών» θα μετακινηθούν στο «ναι».

Σύμφωνα με όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο θα επεξεργαστεί από τα μέλη των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης σε κοινή συνεδρίαση που ξεκινά σήμερα στις 9 το πρωί. Το μεσημέρι και μετά το τέλος της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών αναμένεται η Διάσκεψη των Προέδρων για την έκδοση της ημερήσιας διάταξης που θα ορίζει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας.

Πιθανότατα, πριν το απόγευμα θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια για να λήξει με ονομαστική ψηφοφορία...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: