16.7.15

Ζάννας: Το "όχι" ήταν του ελληνικού λαού...

Ζάννας: Το όχι ήταν του ελληνικού λαούΤους λόγους για τους οποίους ψήφισε "όχι" στην ψηφοφορία στη Βουλή εξηγεί με ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζήσης Ζάννας.

"Το δικό μου ΟΧΙ κατά την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή, δεν ήταν...
ψήφος μομφής απέναντι στην κυβέρνηση αλλά η λαϊκή, νωπή ετυμηγορία του συγκλονιστικού ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Όφειλα να το εκφράσω στο ελληνικό κοινοβούλιο απέναντι σε μία συμφωνία που απερρίφθη από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος" τονίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ζήση Ζάννα

Η κυβέρνηση υπό το βάρος πρωτοφανών εκβιασμών και ενός ιδιότυπου οικονομικού πραξικοπήματος από την μεριά των δανειστών, ψήφισε ένα επώδυνο και αδιέξοδο μνημόνιο. Η συμφωνία περιλαμβάνει σκληρά μέτρα προσαρμογής και λιτότητας στον αντίποδα του προγράμματος της κυβέρνησης και όλων των δεσμεύσεων απέναντι στον ελληνικό λαό.

Το δικό μου ΟΧΙ κατά την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή, δεν ήταν ψήφος μομφής απέναντι στην κυβέρνηση αλλά η λαϊκή, νωπή ετυμηγορία του συγκλονιστικού ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Όφειλα να το εκφράσω στο ελληνικό κοινοβούλιο απέναντι σε μία συμφωνία που απερρίφθη από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Είναι η δυναμική της αποφασιστικής αντίστασης του λαού μας σε νέα μνημόνια και τη νέα υποτέλεια. Είναι η ελπίδα των νέων που παρά την τρομοκρατία αναζητούν ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Είναι η ψυχή που κατέθεσαν χιλιάδες άνθρωποι τα τελευταία χρόνια σε δομές αλληλεγγύης, στους δρόμους της ανατροπής, που υπέστησαν τη βία της φτωχοποίησης και της καταστολής.

Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει στο ίδιο κάδρο με τις προηγούμενες. Δε μπορεί να νομιμοποιήσει την διαπλοκή την οποία συντηρούν εδώ και πέντε χρόνια τα μνημόνια. Δεν μπορεί να ανεχτεί την νεο-αποικιοποίηση και την σκληρή επιτροπεία καταλύοντας την δημοκρατία. Είναι μία κυβέρνηση που οι δανειστές αφού την ταπεινώσουν θα απαιτήσουν το τέλος της.

Το ΟΧΙ δεν νομιμοποιεί το πραξικόπημα των "αγορών". Δίνει έστω και τώρα την δυνατότητα στην κυβέρνηση να αλλάξει πολιτικό προσανατολισμό και να μην σβήσει η ελπίδα που γεννήθηκε στις 25 Γενάρη για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Αν η αριστερά πιστέψει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική παρά μόνο η υποταγή στους εκβιασμούς θα πρόκειται για την ιδεολογική και πολιτική συντριβή της και κατ' επέκταση της απόλυτης επικράτησης ενός οικονομικού ολοκληρωτισμού...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: