22.7.15

Όλες οι κρίσιμες ημερομηνίες για την Ελλάδα...

To Reuters βάζει χρονοδιάγραμμα...

Μία προς μία τις ημερομηνίες στις οποίες πρέπει να πληρώσει τις δόσεις του χρέους της η Ελλάδα έως το τέλος του 2015 παραθέτει το Reuters, καθώς...
από την προηγούμενη Παρασκευή έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη χορήγηση του τρίτου πακέτου βοήθειας στη χώρα μας από τον ESM.

Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι διαπραγματεύσεις θα χρειαστούν περίπου τέσσερις εβδομάδες, ενώ την περασμένη Παρασκευή η Ελλάδα έλαβε χρηματοδότηση-γέφυρα, ύψους 7,16 δισ. ευρώ για να καλύψει τις υποχρεώσεις της μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα χρήματα αυτά αρκούν για να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για τον Ιούλιο, όχι όμως και για τον Αύγουστο.

Άλλωστε, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε την Τρίτη ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 20 Αυγούστου.

«Εάν υποτεθεί ότι μία σειρά νέων μεταρρυθμίσεων θα έχει επιτευχθεί έως τότε είναι πιθανόν ότι η συμφωνία θα υπογραφεί και θα εγκριθεί από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια έως τον Σεπτέμβριο» αναφέρει το Reuters.

Και συνεχίζει: «Εάν η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα επικυρωθεί τον Σεπτέμβριο, η πρώτη τριμηνιαία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα γίνει τον Δεκέμβριο. Οι χώρες της Ευρωζώνης συμφώνησαν να εξετάσουν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με τη μορφή "πιθανών μεγαλύτερων περιόδων αποπληρωμής και χάριτος", μόλις έχει ολοκληρωθεί θετικά η πρώτη αξιολόγηση.

Η εποπτική τραπεζική αρχή της ΕΚΤ θα κάνει μία συνολική αξιολόγηση της κατάστασης των ελληνικών τραπεζών μετά το καλοκαίρι για να καθορίσει τις κεφαλαιακές ανάγκες τους. Ποσό ύψους 25 δισ. ευρώ από το νέο πρόγραμμα προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση και ενδεχόμενη εξυγίανση των τραπεζών»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: