20.7.15

Κ. Λαπαβίτσας: Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα διαφυλαχθεί...

...μένοντας συνεπής στο πρόγραμμά του (HXHTIKO)...
«Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα διαφυλαχθεί εάν είμαστε συνεπείς με το πρόγραμμα το οποίο δεσμευτήκαμε να υλοποιήσουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε...
πολιτική εντολή για να εφαρμόσει μνημόνιο» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο και τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.

«Δεν γίνεται να δημιουργήσεις ένα εναλλακτικό σχέδιο εν μία νυκτί. Είναι λάθος να  περιμένουμε να φτάσουμε σε μια κατάσταση απελπισίας και μετά να ζητήσουμε εναλλακτικό σχέδιο. Το να έχεις ένα εναλλακτικό πρόγραμμα σε περίπτωση που δεν πετύχει το βασικό σου είναι θέμα απλής λογικής» εξήγησε, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να πάψει να δαιμονοποιείται η διαφορετική άποψη και να υπάρξει μια σοβαρή συζήτηση περί εναλλακτικού σχεδίου εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην κοινωνία.

Κομβικής σημασίας χαρακτήρισε τον τρόπο με τον οποίο «θα προχωρήσουμε στην εθνικοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ώστε να αποτελέσουν μια υγιή δημόσια βάση με στόχο την ουσιαστική στήριξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» και αποτελεί μέρος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι τράπεζες υπήρξαν ένα μεγάλο εμπόδιο μέχρι τώρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» τόνισε.

Κατά την άποψή του, από εδώ και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ετοιμάζει μια εναλλακτική πορεία για την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή εφαρμόζουμε την πολιτική του Σόιμπλε, την οποία θα εφαρμόζαμε σε οποιαδήποτε επιλογή από τις δύο που μας έδωσε, σχολιάζει υποστηρίζοντας πως «ο Σόιμπλε μας πρότεινε μνημόνιο ή grexit, εμείς επιλέξαμε το πρώτο σκέλος και οι δυο περιπτώσεις όμως ικανοποιούν το σχέδιο του Σόιμπλε».
Ακούστε το ηχητικό εδώ...
stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: