20.7.15

Βαλαβάνη: Δεν ζηλεύω ούτε τον Ευκλείδη, ούτε τον Τρύφων...

«Δεν υπήρχε η δυνατότητα ουσιαστικής συνεργασίας με Βαρουφάκη και Τσακαλώτο»...
Καλή τύχη ευχήθηκε η Νάντια Βαλαβάνη στον διάδοχό της στο υπουργείο Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, κατά τη σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής.
 Η κυρια Βαλαβάνη σημείωσε πως ο κ. Αλεξιάδης παίρνει...
αυτή τη θέση μια πολύ δύσκολη εποχή. «Θα χρειαστείς όλη την τύχη του κόσμου για να τα βγάλεις πέρα», τόνισε.

«Τον Ευκλείδη και τον Τρύφωνα δεν τους ζηλεύω», σημείωσε χαρακτηριστικά η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών.

Παρατήρησε επίσης, πως, «αυτή η θέση θα επανέλθει στα φυσιολογικά της. Το προηγούμενο εξάμηνο ο υπουργός Οικονομικών έλειπε για τη διαπραγμάτευση στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να λειτουργεί μόνο σαν υπουργείο για τη φορολογία. Αυτό μας στέρησε τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής συνεργασίας τόσο με τον Βαρουφάκη όσο και με τον Τσακαλώτο, μας έδωσε ωστόσο τη δυνατότητα, όλη αυτή η πρώτη περίοδος της μεγάλης ελπίδας, το εξάμηνο, να κάνουμε κάποια πράγματα».

«Αλλά και να ονειρευτούμε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα. τώρα γίνεται πολύ δύσκολο, δυστυχώς όμως τα βάρη που επιβάλλονται σήμερα δημιουργούν ένα τοπίο που η όποια αναδιανομή δεν θα μπορέσει να αποκαταστήσει την αδικία», συνέχισε η κυρια Βαλαβάνη.

Όπως σημείωσε ακόμη, «εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα σε αυτή την κατεύθυνση. Οι κινήσεις που κάναμε ήταν απλώς κλάδεμα κάποιων κλαδιών που ξέφευγαν από το δέντρο». Όμως τα βασικά προβλήματα – ΕΝΦΙΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ- παρέμειναν, διευκρίνισε και συνέχισε: «Πιο πολλά κάναμε για τους αγρότες, αυτά δυστυχώς τα παίρνει η σκούπα μαζί τους».

«Ο ρόλος αυτού του υπουργείου είναι να κάνουν αυτό που σκοπεύαμε, μια εκλογίκευση των ποινών του ποινολόγιου και την επαναφορά του εξωδικαστικού συμβιβασμού», ανέφερε η κ. Βαλαβάνη.

Έκανε επίσης λόγο για «πολυτέλεια να ζήσουμε χωρίς τρόικα, αυτό μας επέτρεψε να νομοθετήσουμε όπως έπρεπε να κάνουμε… δυστυχώς εσύ Τρύφωνα δεν θα το έχεις αυτό…».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: