27.7.15

Για τα... ξενοδοχεία η πρώτη μάχη με την τρόικα...

Ακόμα για τα... ξενοδοχεία η πρώτη μάχη με την Τρόικα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών για ...το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσουν οι επικεφαλής της Τρόικα. «Οι επικεφαλής των θεσμών θα...
καθυστερήσουν μία-δυο μέρες να έρθουν στην Αθήνα για τεχνικούς λόγους» λένε  κυβερνητικές πηγές, αλλά επιμένουν πως θα καταφτάσουν από Τρίτη και μετά στη χώρα μας. Στο οικονομικό επιτελείο δίνουν μάχες για να κρατήσουν την Τρόικα μακριά από κάμερες και υπουργεία. Ωστόσο, χρόνος και χρήματα τελειώνουν πριν τις 20 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία η χώρα κινδυνεύει πλέον να μείνει και χωρίς συμφωνία για τρίτο  Πρόγραμμα αλλά και χωρίς «δάνειο-γέφυρα».

Αύριο πάντως, λένε οι ίδιες πηγές, θα πιάσουν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες επαφές θα είναι αναγνωριστικές, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν θα πατήσουν το πόδι τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο υπουργείο Οικονομικών. Πιθανότατα να ξεκινήσουν τις επαφές από την Τράπεζα της Ελλάδος, μέχρι να καταφτάσουν και οι επικεφαλής.

Αρμόδιες πηγές έλεγαν στο protothema.gr ότι οι δανειστές ήθελαν και μπορούσαν να έχουν έρθει από την περασμένη Τετάρτη στην χώρα μας. Έτσι μόνον θα υπήρχε ενδεχομένως χρόνος έως τις 8 Αυγούστου να μπουν οι βάσεις για ένα κείμενο συμφωνίας, ώστε να εγκριθεί από Eurogroup και Κοινοβούλια και να έρθουν τα πρώτα λεφτά πριν τς 20  Αυγούστου, οπότε πρέπει να πληρωθούν 3,4 δισ. ευρώ (μαζί με τους τόκους) στην ΕΚΤ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου λένε πως δεν χρειάζονται άλλα πρόσθετα μέτρα, πως η καθυστέρηση της ελεύσεως των διαπραγματευτών στην Αθήνα οφείλεται σε «τεχνικούς λόγους» (και όχι πολιτικούς, ούτε διπλωματικούς) ενώ τονίζουν πως «οι συζητήσεις για το πού και το πώς θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό δρόμο».

Τα ξενοδοχεία


Αξιόπιστες πηγές έλεγαν στο ΘΕΜΑ πως την περασμένη Πέμπτη έγινε χαμός σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, όταν η κυβέρνηση πρότεινε στην Τρόικα να διαμείνουν σε ειδυλλιακά και πολυτελή ξενοδοχεία σε Καβούρι, Βουλιαγμένη ή Λαγονήσι, αντί για τα γνωστά ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης και δίπλα στα υπουργεία.

«Είναι παγίδα, θέλουν να μας εκθέσουν, να φανεί πως ήρθαμε στην Ελλάδα να κάνουμε διακοπές και πως ζούμε μέσα στην πολυτέλεια, την ώρα που ζητάμε θυσίες από τον λαό ή να κοπούν και άλλο μισθοί και συντάξεις» έλεγαν στελέχη της Τρόικας σε συνομιλητές τους.

Κατόπιν τούτου η πρόταση απερρίφθη και η Τρόικα θα διαμείνει, όπως όλα δείχνουν, σε ξενοδοχεία μέχρι 5 λεπτά απόσταση το πολύ από το Σύνταγμα (μέχρι εκεί που μπορεί να μην υπάρχει "κίνδυνος" από κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια). Παρά τον σαματά, δεν φαίνεται να κάνουν πίσω πάντως και στην απαίτηση να μπαίνουν και να εργάζονται μέσα στα ίδια τα υπουργεία.

Έτσι, πιο πιθανή λύση φαινόταν έως χθες το βράδυ κάποιο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, «είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο για το πού και πώς θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις».

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: