16.7.15

«Το «καρότο» και το «μαστίγιο» του Σόιμπλε...


Ο Δραγασάκης, στο μυαλό του Βολφγκανγκ...
Σε κείμενο του, στο Facebook, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σχολιάζει την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για...

«σύντομη έξοδο από το ευρώ για την Ελλάδα με την παράλληλη προοπτική «κουρέματος  του χρέους» και κάνει λόγο για «καρότο και μαστίγιο» από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών:    

«Το «καρότο» και το «μαστίγιο» του κ. Schäuble


Ο κ. Schäuble επανέρχεται σήμερα με την ιδέα της «σύντομης εξόδου από το ευρώ» για την Ελλάδα με την παράλληλη προοπτική «κουρέματος του χρέους». Λέει λοιπόν ή καλύτερα αφήνει να εννοηθεί, «βγείτε για ένα διάστημα από την ευρωζώνη για να γλιτώσετε από κάποια από τα χρέη σας».


Αυτό είναι το «καρότο», πίσω από οποίο όμως υπάρχει και το «μαστίγιο». Το «μαστίγιο» εν προκειμένω σημαίνει επίσημη χρεοκοπία, σκληρά μνημόνια απεριόριστης διάρκειας, καταφυγή στο «Κλαμπ των Παρισίων» και ατελείωτες δικαστικές διενέξεις με πανσπερμία δανειστών.


Εκεί που πλέον φαίνεται να συμφωνούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, θέση που εξαρχής διατυπώνει η ελληνική κυβέρνηση.


Εντός του υφιστάμενου πλαισίου υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να ελαφρύνουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία από το υπερβολικό βάρος του χρέους, θέτοντάς το σε τροχιά βιωσιμότητας. Αυτές, με επιμονή και μεθοδικότητα, θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο, υπερασπιζόμενοι το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης.»


Δείτε την ανάρτηση του κ. Δραγασάκη:


Δεν υπάρχουν σχόλια: