25.7.15

Τι θέλει να αποφύγει το Μαξίμου...

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥΟ χρόνος πιέζει, ο Ιούλιος είναι ήδη στο τέλος του, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν ακόμη έρθει στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να φουντώνει η φημολογία περί...
χορήγησης ενός ακόμη δανείου μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 20 Αυγούστου η κυβέρνηση υποχρεούται να καταβάλλει στην ΕΚΤ ποσό ύψους 3,2 δισ. ευρώ για ελληνικό ομόλογο που λήγει.

Μία τέτοια εξέλιξη θέλει να αποφύγει η Αθήνα καθώς θα έφερνε νέα δέσμη προαπαιτούμενων που έπρεπε να ψηφιστούν στην κορύφωση του ελληνικού καλοκαιριού, δηλαδή τα μέσα Αυγούστου.

Η υπό τελική διαπραγμάτευση συμφωνία θα έχει τριετή διάρκεια, άμεση ισχύ, και ύψος δανείου περί τα 86 δισ. ευρώ. Πρόκειται για το τρίτο πακέτο διάσωσης που θα δοθεί στην Ελλάδα από το 2010.

Μείζον θέμα για το Μαξίμου είναι μαζί με τη δανειακή σύμβαση να υπογραφεί και η δέσμευση των δανειστών για την διευθέτηση του χρέους. Χωρίς αυτή, η κυβέρνηση θα βγει ακόμα περισσότερο λαβωμένη από τη διαπραγμάτευση και θα ακολουθήσουν ραγδαίες και απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται ούτε η προσφυγή στις κάλπες.

πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: