11.7.15

Ζήτημα για Ζωή, Λαφαζάνη και Στρατούλη...

Ζήτημα για Ζωή, Λαφαζάνη, Στρατούλη - Media"Θέμα" γεννάται για τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης που ψήφισαν "παρών" στην εξουσιοδότηση που ζήτησε ο Τσίπρας για τη διαπραγμάτευση (Λαφαζάνης, Στρατούλης), αλλά και για την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Kυβερνητικός παράγοντας  δήλωσε...
στους δημοσιογράφους της Βουλής, μετά τη λήξη της διαδικασίας,  ότι πράγματι υπάρχει θέμα για την παραμονή των δύο υπουργών στην κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα διευκρίνιζε, ότι το ίδιο ισχύει και για την Πρόεδρο της Βουλής αναφορικά με τα καθήκοντά της, αν και η περίπτωση αυτή έχει μια θεσμική ιδιαιτερότητα (καθότι η ΠτΒ είναι ψηφισμένη από τις κοινοβουλευτικές ομάδες).

Σε κάθε περίπτωση τα ζητήματα αυτά, καθώς και το γενικότερο εσωκομματικό ζήτημα μετά τις 15 +2 απώλειες δείχνουν να μένουν εκκρεμή για να αντιμετωπιστούν μετά την διαπραγμάτευση. Αυτό εξάλλου τονίζεται και στη γραπτή δήλωση του πρωθυπουργού που αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή προέχει η θετική έκβαση διαπραγμάτευση και τα υπόλοιπα στην ώρα τους.

Να σημειωθεί πάντως ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ερμηνεύουν το αποτέλεσμα ως απώλεια δεδηλωμένης, καθώς επρόκειτο για μια διαδικασία εξουσιοδότησης και όχι για νομοσχέδιο, και όπως ανέφεραν μετά την ψηφοφορία σε δημοσιογράφους δεν προτίθενται να θέσουν θεμα δεδηλωμένης αλλά μιλούν για ζήτημα εσωκομματικής φύσης του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγη topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: