19.7.15

Μέρκελ: Μπορούμε να μιλήσουμε για επιμήκυνση...

Η πρόταση Σόιμπλε για Grexit ήταν στο τραπέζι, όμως κάναμε άλλη επιλογή, δήλωσε στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η ίδια σχολίασε ότι...
η παραμονή των capital controls στην Ελλάδα δεν είναι κανονική ζωή, κι έτσι, όπως τόνισε, «πρέπει να διαπραγματευτούμε γρήγορα».

Η μόνη επιλογή είναι να συνεργαστούμε με την Ελλάδα, διαφορετικά θα υπάρχει μια χαοτική κατάσταση, τόνισε, συμπληρώνοντας πως «θα διαπραγματευτούμε σκληρά με την Ελλάδα, για να διασφαλίσουμε ότι θα εφαρμοστούν οι συμφωνίες».

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε πως δεν θα κάνει εικασίες για ένα Plan B για την Ελλάδα μόλις δυο ημέρες αφότου ψήφισε η Βουλή της χώρας της, ενώ επισήμανε πως δεν μπορεί να υπάρξει ένα «κλασικό κούρεμα» στη νομισματική ένωση, ωστόσο αυτό μπορεί να γίνει εκτός αυτής -όπως πολλάκις έχει σημειώσει και ο κ. Σόιμπλε.

Μπορούμε να μιλήσουμε για την αλλαγή στις λήξεις των δανείων και για μείωση των επιτοκίων για την Ελλάδα, μετά την πρώτη επιτυχημένη αξιολόγηση της διάσωσης που θα διαπραγματευτούμε, συμπλήρωσε η καγκελάριος.

Η ίδια είπε πως η ευρωζώνη έχει γίνει πολύ πιο εύρωστη και πως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Κύπρος έχουν ξεπεράσει τους δύσκολους καιρούς.

Αναφερόμενη, τέλος, στα σενάρια περί παραίτησης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε πως κανένας δεν της ζήτησε να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: