26.7.15

H NΔ αναρωτιέται ...

Η νίκη και το στοίχημα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη...τι παιζόταν στο υπουργείο Οικονομικών...
«Μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση, το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος για τη διακρίβωση των όποιων ευθυνών, αποτελούν οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας», αναφερει η Νέα Δημοκρατία.

Με αφορμή...

δημοσιεύματα περί σεναρίων Grexit, το κόμμα ζητάει από την κυβέρνηση να απαντήσει «πειστικά στον ελληνικό λαό: Τι ακριβώς έγινε τους πρώτους 6 μήνες της διακυβέρνησης; Ποιο ήταν το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης; Τι ετοίμαζαν ως εναλλακτική λύση, ποιος την είχε χρεωθεί και ποιος την παρακολουθούσε;»

Στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ. θέλει επίσης να μάθει πότε «κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε στην ουσία εναλλακτική και ότι ένα grexit θα είχε ολέθριες συνέπειες για τη χώρα».  Το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει:


«Αληθεύει ότι συγκεκριμένη ομάδα του υπουργείου Οικονομικών είχε αναλάβει να εκπονήσει το εφεδρικό σχέδιο;


Αληθεύει ότι σχεδίαζαν να εφορμήσουν στο εθνικό Νομισματοκοπείο και ότι πράγματι ετοίμαζαν παράλληλο νόμισμα με υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων;


Αληθεύει ότι ετοίμαζαν έκδοση IOUs (υποσχετικές πληρωμής του δημοσίου) ως το πρώτο βήμα προς το grexit;»


Η Νέα Δημοκρατία θα πραγματοποιήσει αύριο ειδική σύσκεψη για τα μεγάλα ζητήματα που έχουν προκύψει και τον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλει, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην σκοτεινή αυτή ιστορία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Διότι δεν δημιουργείται έλλειμμα μόνο στην οικονομία, αλλά πρώτα απ’ όλα στην ίδια τη Δημοκρατία μέσα στη χώρα, καθώς και έλλειμμα αξιοπιστίας προς τα έξω», καταλήγει η Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: