10.7.15

Ντόρα: Δεν σας δίνουμε εντολή για ρήξη...

"Σας δίνουμε εξουσιοδότηση και πολιτική στήριξη ώστε ενωμένοι να πάμε και να πούμε ότι...
οι Έλληνες, όλοι μαζί, θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ και στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ", διεμήνυσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη κατά την συνεδρίαση των συναρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών, εξηγώντας πως "μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δούμε φως στο βάθος του τούνελ και να αντιμετωπίσουμε τυχόν άλλους εθνικούς κινδύνους που παραμονεύουν" και ξεκαθαρίζοντας "Αυτή είναι η εντολή".

Αναφερόμενη στην χθεσινή συνάντησή της με τον Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ και με άλλους Επιτρόπους, ανέφερε πως έγινε σαφές ότι τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας της Ελλάδας "έχουν πάει περίπατο". Σημείωσε πάντως πως έκαναν κι οι Ευρωπαίοι τα λάθη τους, πλην όμως - όπως είπε η κα Μπακογιάννη - "εμείς θεωρούσαμε ότι η δική μας δημοκρατία είναι μοναδική κι ότι εμείς μπορούμε ν' αποφασίσουμε για 500 εκατομμύρια Ευρωπαίους".
Αφού τόνισε πως αν είχε διαπραγματευθεί η ΝΔ, δεν θα είχε φέρει αυτή την πρόταση σήμερα "διότι αυτή η πρόταση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα, σκοτώνει την αγελάδα που παράγει γάλα" απευθύνθηκε στον υπουργό Οικονομικών και να πει: Εσείς διαπραγματεύεστε, εσείς θα έχετε την ευθύνη για το κείμενο που θα φέρετε στη Βουλή. Μόνο μη γυρίσετε, και επικαλεστείτε ποτέ ότι η Βουλή και η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών δυνάμεων σας έδωσαν εξουσιοδότηση για ρήξη. Δεν σας τη δίνουμε αυτή"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: