8.7.15

Βούτσης «ο Βέμπερ έχασε την ψυχραιμία του»...

Ν. Βούτσης «ο Βέμπερ έχασε την ψυχραιμία του»«Δεν υπάρχει αυτό το απίστευτο επιχείρημα που ακούστηκε ότι δηλαδή η Δημοκρατία των 18 είναι απέναντι στην δημοκρατία του ενός που έκανε δημοψήφισμα. Τι υποκρισία είναι αυτή;» είπε ο υπουργός Eσωτερικών, N. Boυτσης, για να συνεχίσει «Θεέ μου! Ποιος...
εμπόδισε οποιοδήποτε από αυτά τα κράτη να εκφράσει την άποψή του; Αντίθετα πάντα όποιο κράτος αποφάσιζε να διεξάγει δημοψήφισμα είχε απέναντί του αυτήν την ελίτ».



Υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ έχασε «την ψυχραιμία του» λέγοντας «μας απηύθυνε την πρόκληση ότι τάχατες απειλήσαμε να γεμίσουμε την Ευρώπη με μετανάστες. Δηλαδή να ανοίξουμε την στρόφιγγα εκμεταλλευόμενοι τον ρόλο που μας έχουν δώσει – αυτό των ανθρωποφυλάκων -. Αυτή η απειλή δεν μας εκφράζει Δεν την σκεφτόμαστε και δεν την  έχουμε εκφράσει» είπε ο υπουργός εσωτερικών κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και πρόσθεσε « Θέλουμε να αλλάξει στρατηγική η ΕΕ για το μεταναστευτικό. Μέσα στο ίδιο ευρωκοινοβούλιο ήταν εκπρόσωποι κρατών που αρνήθηκαν την εισήγηση του κ. Αβραμόπουλου στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής και αρνήθηκαν να συναινέσουν και να συμμορφωθούν με το ελάχιστο της θετικής στροφής πάνω στο ζήτημα μεταναστευτικού. Αρνήθηκαν αλλά γι αυτές τις χώρες δεν συγκαλείται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για να τιμωρηθούν. Με 3.500νεκορύς στην Μεσόγειο  γι αυτούς δεν υπάρχει έλεος και συναίνεση και η αίσθηση δημοκρατικότητας.

Σημείωσε τέλος ότι η Ευρώπη «οδηγείται σε διαίρεση» και πως ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να το αποτρέψει.Απάντηση στην ομαδική επίθεση που δέχεται ο έλληνας πρωθυπουργός στο ευρωκοινοβούλιο επιχείρησε να δώσει ο κ. Νίκος Βούτσης από την ελληνική Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: